Slovenija
21 ogledov

Janković v mediacijo s Praprotnikom

slovenija 10.12.13, Zoran Jankovic, zupan Ljubljane, redna novinarska seja, Mest Anže Petkovšek
Janković se sprašuje o zakonitosti sklepov KPK in o družinskih povezavah.

V sodbi upravnega sodišča glede vpogleda v dokumentacijo nadzora nad premoženjem ljubljanskega župana Zorana Jankovića je zapisano, da so bili sklepi Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) nepravilni in nezakoniti, je na novinarski konferenci izpostavil župan. Vprašal se je, kako so na KPK lahko prepričani, da niso takšni tudi njihovi preostali sklepi.

Janković je danes komentiral sodbo upravnega sodišča, ki je ugodilo njegovi tožbi in odpravilo sklep KPK, s katerim je komisija januarja lani zavrgla županovo vlogo za vpogled v spis. Poudaril je, da v 11. in 12. točki sodbe piše, da je bil sklep KPK nepravilen in nezakonit.

"A tu so pa družinske povezave dovoljene"

Župan je spregovoril tudi o tožbi, ki jo je januarja vložil zoper namestnika predsednika KPK Roka Praprotnika. Janković je prepričan, da je Praprotnik z določenimi izjavami, tudi na družbenem omrežju Twitter, posegel v njegovo dobro ime.

Kot je pojasnil župan, je dobil predlog za mediacijo, ki ga namerava po posvetu z odvetnikom tudi sprejeti. Je pa izpostavil, da bo Praprotnika zastopala Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič, ki jo vodi Nina Zidar Klemenčič, soproga predsednika KPK Gorana Klemenčiča.

Spomnil je, da se mu v veliko primerih očita družinske povezave z njegovima sinovoma, ki pa naj bi živela v ločenem gospodinjstvu in naj ne bi imela poslov z občino. "A tu so pa družinske povezave dovoljene. Ni nikogar drugega, ki bi lahko to opravil?" se sprašuje Janković.

Komentarjev 3
  • Marko Slovenia 19:51 04.marec 2014.

    ma kdaj je šel pri nas kdo sedet ??? še Časar jim je ušel. jz ga najdem v treh dneh

  • ghz891 16:48 04.marec 2014.

    Zastopaš lahko tudi sebe, tako da je čisto irelevantno kdo te zastopa na sodišču ker je to tvoja osebna stvar, in to nima nobene zveze z izrekom sodbe ali delom sodišča. Problem bi bil če bi bil kdo v njegovem ...prikaži več sorodstvu v ekipi tožilstva ali sodišča.Je pa problem če ima kdo vpliv na to katerega izvajalca se izbere pri projektu financiranem z državnim denarjem in so tam kakšne družinske povezave vmes. Občina in državni denar nista Jankovićeva osebna lastnina, njemu je bilo le zaupano da z njimi najbolj optimalno upravlja (izbrati najbolj ugodnega ponudnika itd.) .

  • dragec 14:59 04.marec 2014.

    Jankoviču na sodišču dokazati za vse tožbe,obsoditi ga in marš v Koper (ne na Dob)