Slovenija
17 ogledov

Janković vztraja, da je bila pogodba zakonita

Zoran Janković na NPU
1/5
Anže Petkovšek
Na zaslišanju je beseda tekla o najemu parkirišč in poslovnih prostorov v Stožicah.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so ljubljanskega župana Zorana Jankovića danes zaslišali zaradi domnevno sporne sklenitve pogodbe za najem prostorov v Stožicah. Po zaslišanju je Janković novinarjem pojasnil, da so bili preiskovalci korektni, in ponovil, da pogodba ni bila fiktivna, temveč zakonita, kar lahko dokaže.

Zaradi tega sklopa domnevnih nepravilnosti v aferi Stožice so kriminalisti pred slabim mesecem dni obiskali tudi dom obrambnega ministra Romana Jakiča.

Dali v najem, da so dobili kredit

Grep, ustanovljen posebej za gradnjo športnega parka Stožic, naj bi nagovoril ljubljansko občino, Zavod Tivoli oziroma kasnejši Javni zavod Šport Ljubljana in Javno podjetje ljubljanska parkirišča in tržnice, da z njimi sklenejo pogodbo za najem parkirišč in poslovnih prostorov v Stožicah. Po sklenitvi te pogodbe je Grep lahko prejel posojilo od NLB. Jakič je v tistem času vodil Zavod Tivoli.

Glede ostalih domnevnih nepravilnosti iz afere Stožice beseda danes ni tekla, je pojasnil Janković. Dodal je, da človek ne more biti ravno zadovoljen, ko dan začne s takim obiskom, in to zaradi objekta, "ki je tako lep, eden najlepših v Evropi".

Kljub temu je pripravljen kriminalistom kadarkoli pojasniti, kar jih zanima, saj želi, da se zadeva čim prej zaključi. Ponovil je, da sta stadion in dvorana narejena v korist Mestne občine Ljubljana.

"Zadeva je v zaključni fazi"

Direktor NPU Darko Majhenič je v izjavi za javnost potrdil, da se je današnje zaslišanje nanašalo le na hišne preiskave, ki so potekale 11. decembra lani.

Majhenič je tudi pojasnil, da je zadeva v zaključni fazi, medtem ko se v ostalih sklopih preučuje poslovno dokumentacijo, zbira obvestila, opravljena so bila tudi nekatera zaslišanja. "Trudimo se, da bomo v najkrajšem času zaključili še kateri izmed segmentov v zadevi Stožice," je dejal.

Komentarjev 14
  • bfilipe 10:08 10.januar 2014.

    ..najprej je potrebno ozapreti to drhal od čefurina pa seničke in takšne modele, ki zagovarjajo kriminal..

  • dd 10:51 09.januar 2014.

    Le kdaj se bomo Slovenci zbudili, in vso to "drhal" (Jankovič, Kučan,...) poslali od koder je prišla.

  • maresem 19:08 08.januar 2014.

    Ne... ti to veš... teslo neandertalsko