Slovenija
14 ogledov

Janković za kazen ob 14 odstotkov plače

Zoran Janković bo na srečanju s Pahorjem skušal dobiti nazaj 60 milijonov evrov Žurnal24 main
Zoran Janković si bo odtrgal 14 odstotkov od plače, saj je z njim zadovoljnih le 86 odstotkov Ljubljančanov in Ljubljančank.

Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) si bo na osnovi rezultatov telefonske ankete, s katero so preverjali, kako so z njim zadovoljni Ljubljančani in Ljubljančanke, izplačal polno plačo, od katere pa bo štirinajst odstotkov namenil v dobrodelne namene. Štirinajst odstotkov predstavlja namreč razliko med vsemi vprašanimi in odstotkom zadovoljnih.

Janković, ki si je ob prevzemu županske funkcije dal zamrzniti plačo, je že pred izvedbo ankete napovedal, "da si bo v primeru, če bo z njegovim delom zadovoljnih manj kot 63 odstotkov vprašanih, izplačal 50 odstotkov plače. V primeru, da bo zadovoljnih od 63 do 80 odstotkov, si bo izplačal 75 odstotkov in če bo z njegovim delom zadovoljnih več kot 80 odstotkov vprašanih, polno plačo," so povedali na MOL. V letošnjem letu je Janković prejemal 2400 evrov neto na mesec.

Jankovič, ki si bo dal plačo zamrzniti tudi naslednje leto, bo januarja objavil seznam ljudi, ki bodo prejeli del županove plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.