Slovenija
11 ogledov

Janković za neuspeh v DZ krivi tudi Finance

Zoran Janković Saša Despot
Članki, objavljeni v Financah, so po mnenju Zorana Jankovića vplivali na negativne glasove nekaterih poslancev pri glasovanju o mandatarju, je danes na sodišču povedal predsednik Pozitivne Slovenije. Janković zaradi omenjenih člankov toži Finance in zahteva odškodnino.

Zoran Janković se je za tožbo odločil predvsem na podlagi treh člankov, objavljenih leta 2010. Kot pa je pojasnil danes, je bilo takih člankov, ki imajo isti podton in delujejo proti njegovi časti in ugledu, zelo veliko, več kot 15. Gre za članke, ki pišejo o domnevnih povezavah med družino Janković in podjetjem Taxgroup.

Po navedbah časnika Finance naj bi namreč Klemen Šešok iz Taxgroupa s pomočjo Jankovićevega sina Jureta kupil kmetijska zemljišča na zunanji strani ljubljanske obvoznice med Brdom in Podutikom, ki so z novim prostorskim načrtom postala zazidljiva. Janković je namerno kupovanje zemljišč zanikal.

Zahteva 30 tisoč evrov

Janković zahteva 30 tisoč evrov, vendar so na ljubljanskem okrožnem sodišču sprva poskusili s poravnavo, ki pa očitno ni uspela, saj so danes začeli z obravnavo. Nekdanji ljubljanski župan je pojasnil, da so ga članki, v katerih naj bi bile neresnične navedbe, zelo prizadeli, lahko pa tudi dokaže, da so mu povzročili veliko škodo.

Kot je namreč pojasnil, so te članke nekatere politične stranke uporabile kot podlago za zahtevo po sklicu referenduma o ljubljanskem prostorskem načrtu, ki je postopek uveljavitve načrta zavlekel za tri mesece. Prav tako so se na te članke sklicevali v parlamentarni komisiji, ki jo je vodila "politično nasprotna stran".

Povzetke teh člankov so uporabljali tudi v času pred volitvami v državnem zboru, je nadaljeval Janković, ki je prav tako prepričan, da so navedbe iz člankov uporabili nekateri posamezni poslanci, ko so pojasnjevali, zakaj mu ne bodo dali glasu, ko je prejšnji teden kandidiral za mandatarja.

Poudaril je, da so ugled, čast, dobro ime, poštenje, pravičnost in delavnost vrednote, od katerih ne odstopa, iz vsebine teh člankov pa je po njegovem mnenju razvidno, "da so namerno poskušali uničiti tisto, za kar si je prizadeval več kot 30 let".

Komentarjev 19
  • vladek 13:08 19.februar 2012.

    On je kot Tina Maze,vsi so drugi krivi,samo on ne.

  • Veteran 22:02 28.januar 2012.

    Resnica boli, kaj praviš balkanski mešetar oz. Janković?

  • tralala 10:41 20.januar 2012.

    mikstone.wordpress.com