Slovenija
18 ogledov

Janković za nov mandat ne rabi levice

Potem ko je Zoran Janković Energetiki Ljubljana prodal občinski delež v Te-Tolu, Žurnal24 main
Volitve v Ljubljani. Janković je dovolj samozavesten, da za zmago ne potrebuje podpore levih strank. 31. avgusta začne zbirati podpise.

Zoran Janković se namerava za drugi županski mandat potegovati zgolj s pomočjo svoje liste. Predvolilna koalicija z LDS ali Zares torej ne obstaja, z njimi ni in ne bo imel nobenih pogovorov na to temo, je zatrdil.

Janković dodaja, da bo večina od 45 imen sedanje liste, ki so kandidirala pred štirimi leti, ostala nespremenjena, nekaj pa bo novih "zanimivih imen".

Sedanji župan zavrača tudi kupčkanje s podžupanskimi mesti. "Moji podžupani in podžupanja so nepogrešljivi," je zatrdil in dodal, da bo četverica ostala na položaju.

Poleg Jankovića in Mojce Kucler Dolinar (NSi) sta doslej nastop na županskih volitvah napovedala še predsednica ljubljanske organizacije DeSUS Meta Vesel Valentinčič in mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.