Slovenija
18 ogledov

Jankovič začel drugi mandat

1/23
Žurnal24 main
Zoran Janković je na ustanovni seji mestnega sveta slovesno zaprisegel ter uradno začel svoj drugi mandat župana Ljubljane. Ljubljana bo v prihodnje imela pet podžupanov.

V svojem nagovoru svetnikom je Zoran Janković odgovornost Ljubljančanom postavil pred strankarsko pripadnost. "Zaupanje volivk in volivcev pomeni zmago vsakega od vas, še bolj pa veliko odgovornost za prihodnji razvoj mesta," je po slovesni zaprisegi dejal Janković prav tako danes potrjenim mestnim svetnikom. Prepričan je, da lahko z dobrim delom presežejo "dosežek prejšnjega mandata".

Tukaj prisotni se razlikujemo – tako po političnem prepričanju, izkušnjah in strokovnih področjih, na katerih delujemo. Pa vendar bomo z roko v roki naredili bistveno več in bolje, kot če si bomo metali polena pod noge.
Zoran Janković

V prihajajočem mandatu si bo prizadeval za izboljšanje kakovosti življenja "ter da se bomo na Mercerjevi lestvici iz 77. mesta povzpeli med prvih deset na svetu".

Župan ima večino
S 25 mesti in tako absolutno večino v mestnem svetu ostaja najmočnejša Lista Zorana Jankovića. SDS ima devet svetnikov, SD pa štiri. Po dva svetnika imajo DeSUS, NSi in Zeleni Slovenije, enega pa LDS. Lista za čisto pitno vodo je iz mestnega sveta izpadla.

 

Dogajanje v mestni hiši si lahko pogledate v GALERIJI.

Janković je potrdil, da bo Ljubljana v prihodnje imela pet podžupanov. Imena petega ni želel razkriti. Po poročanju nekaterih medijev naj bi to mesto zasedla nekdanja Jankovićeva tiskovna predstavnica Tjaša Ficko. Preostala štiri podžupanska mesta je ponudil dosedanjim podžupanom Alešu Čerinu, Janezu Koželju, Janiju Möderndorferju in Jadranki Dakić. S slednjo se po njegovih besedah še dogovarjata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.