Slovenija
29 ogledov

Janković zavaroval terjatve do podjetja sinov

Jure Janković Peter Čeferin Anže Petkovšek
Ljubljanski župan Zoran Janković je zaradi zavarovanja 7,8 milijona evrov terjatve vpisal zastavno pravico na 99,9-odstotnem deležu družbe Electa Inženiring, ki je v lasti Electe Holdinga, poročajo Finance.

Janković je s tem zavaroval denarno terjatev, ki jo ima do Electe Holdinga, kažejo podatki Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Pri tem je zanimivo, da je Electa Holding v lasti njegovih sinov Jureta in Damjana Jankovića.

Electa Inženiring ima po pisanju Financ sicer blokirane vse transakcijske račune in je imela ob koncu prejšnjega leta 255 tisoč evrov negativnega kapitala. Podjetje je Janković sinovoma prodal leta 2004, v znesku kupnine pa jima je oče dal brezobrestno posojilo. Podjetnik Marjan Pišljar je neuspešno prodajal polovico Electe Holdinga, ki jo je zaradi nevračila posojila zaplenil Juretu Jankoviću, še spomni časopis.

Komentarjev 18
  • Maxximus 13:02 11.avgust 2012.

    DOST MAM!

  • glupi_n 14:40 10.avgust 2012.

    Tisti SDK je ukinila Drnovškova vlada! Na vsak način so želeli odstaviti Romano Logar, takratno uspešno direktorico, in so enostavno ukinili kar SDK.

  • coklar 22:46 09.avgust 2012.

    poglej si kdo je bil predsednik takratne vlade!!!