Slovenija
10 ogledov

Jankovića bodo privedli

Jure Janković je zanikal, da bi bil kdajkoli lastnik podjetja Disonco. (Foto: Ni Žurnal24 main
Alenka Jeraj, predsednica preiskovalne komisije, ki se ukvarja z gradbenimi posli, je dejala, da opravičilo Jureta Jankovića ni bilo verodostojno. Naslednje zaslišanje Jankovića razpisano za 25. november.

Opravičilo zaradi službene poti v tujino, ki so ga v torek popoldne poslali iz odvetniške družbe Čeferin, se je nanašalo na petek in ne na sredo. Priložena je bila le karta za potovanje v Moskvo v petek.

Opravičilo je bilo poslano v torek popoldne in ga je komisija prejela šele v sredo tik pred sejo. Zato so ga sprva šteli za verodostojnega, je dejala Jerajeva. Do konca zasedanja so ugotovili, da je bila opravičilu priložena le ena karta. Komisija je zato za zaprtimi vrati izglasovala sklep o zahtevi sodišču za odreditev prisilne privedbe priče na zaslišanje.

Jerajeva je še povedala, da so danes prejeli tudi manjkajočo karto za pot v Zürich. Jureta Jankovića bodo zaslišali 25. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.