Slovenija
22 ogledov

Jankovića je razdražil Pukšič

Janković je po kratkem posvetu s svojim odvetnikom Petrom Čeferinom zapustil dvo Žurnal24 main
Zaslišanje ljubljanskega župana Zorana Jankovića so prekinili. Slednji je zaslišanje zapustil zaradi razburjenega Franca Pukšiča.

Na seji preiskovalne komisije državnega zbora, ki se ukvarja z gradbenimi posli, so zaslišali ljubljanskega župana Zorana Jankovića, a se je zaslišanje kmalu končalo. Alenka Jeraj (SDS), predsednica komisije, je sejo prekinila, ker niso bili sklepčni. Kdaj jo bodo nadaljevali oziroma ali je možno, da bo komisija za zaslišanje Jankovića zaprosila sodišče, še ni znano.
 
Janković je zaslišanje zapustil, ko je razburjeni Franc Pukšič (SLS) njegove odgovore označil za neresnične. "To preprosto ni res, kar se tukaj dogaja in kako arogantno se nekdo obnaša: reče, da je 62-odstotni delničar podjetja KLM, pa ne pozna direktorja? Še enkrat vas vprašam, ste se zmotili?" je bil glasen Pukšič, Janković pa je po kratkem posvetu s svojim odvetnikom Petrom Čeferinom zapustil dvorano. Vrnil se je kmalu in pojasnil, da ga Pukšič napačno citira. Janković je namreč izjavil, da Klemna Šešoka ni nikoli videl – a Klemen Šešok ni direktor KLM, temveč njegov nadzornik. "Tole tu je burleska," je dejal Janković in dodal, da bi raje bil zaslišan na sodišču.
 
Jerajeva se je pri spraševanju Jankovića opirala zlasti na poročanje medijev o spremembah namembnosti zemljišč, s katerimi naj bi koristi pridobili Janković in njegovi družinski člani ter poslovni prijatelji. Janković je zatrjeval, da so spremembe namembnosti stvar strokovnih služb in ne njegovih morebitnih namigov.
 
Sicer pa je Janković povedal, da soglasja kmetijskega ministra Dejana Židana za Izvedbeni prostorski načrt (IPN), ki naj bi ga mestni svet obravnaval v ponedeljek, še ni dobil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.