Slovenija
1 ogledov

Jankovića (malo) rajši kot Pahorja

Janković si je za kampanjo izbral več gesel, ki napeljujejo na njegove dosedanje Žurnal24 main
Po Mladinini anketi tretjina za to, da vlado začasno prevzame ljubljanski župan Zoran Janković. Skoraj dve tretjini proti. "Še naprej bom opravljal funkcijo župana Ljubljane," pa je za današnji Dnevnikov Objektiv zatrdil Janković.

"Kot sem že povedal, se ne bom pridružil nobeni politični stranki. Še naprej bom opravljal funkcijo župana Mestne občine Ljubljana," je za Dnevnikov Objektiv ponovil ljubljanski župan Zoran Janković.

V Mladini so se sicer poigravali z idejo, da bi Janković od Boruta Pahorja do volitev začasno prevzel vodenje vlade. Na vzorcu 500 ljudi je za njih Ninamedia naredila anketo, ki kaže, kolikšno podporo bi kot premier užival Janković.

Na čelu vmesne vlade, ki bi državo vodila do rednih volitev jeseni prihodnje leto bi ga rado videlo 30,3 odstotka vprašanih. Proti je bilo 58,3 odstotka, neodločenih pa 11,4 odstotka.

"Tretjinska podpora je bistveno višja kot je podpora aktualni Pahorjevi vladi," vseeno ugotavljajo pri Mladini in dodajajo, da se o ideji o Jankoviću kot začasnemu premieru v javnosti še razpravljalo.

Navajajo zadnje podatke Dela, da delo trenutne vlade sicer podpira samo še 12 odstotkov vprašanih.

Komentarjev 9
  • vrtnica 14:26 21.avgust 2011.

    Še k sreči,da glede na to,ker je anketo delala Mladina,tega ne moremo jemati verodostojno.O Jankoviću škoda zgubljati besed,leva oblast njega in njegovo podjetniško družino ščiti na vse načine,ker on in kateri od njegovih sinov,bi se morali že zdavnaj zagovarjati ...prikaži več na sodišču.Zato pa se Janković zellooo boji,če bo na naslednjih volitvah zmagala desnica,saj se mu že sedaj vsak dan sanja o J.J.!

  • privat 07:40 21.avgust 2011.

    dejte se zresnit iz osla na osla??? Dost mamo voluharjev najdite poštenega človeka ,ki bo vedel voditi državo po meri malega človeka ne pa švercerje,lopove,....od 91 nam budale krojijo usodo in ukrojile so iz vseh smereh čisto bedo ,ki se ...prikaži več ji dejansko ne da ustaviti..zdaj je čas če hočemo spremeniti ,pomagati unukom...kaj da še usodo unukom uničimo???

  • luna 22:43 20.avgust 2011.

    sem za Rada Pezdirca...