Slovenija
97 ogledov

Jankovićev ded ob rubežu iskal pištolo

Grosuplje Jure Janković Saša Despot
Na domu Jureta Jankovića v Grosupljem se je zjutraj oglasil sodni izvršitelj, da bi rubil predmete iz hiše. Šlo naj bi za terjatve dolga, ki ga ima Janković do podjetnika Marjana Pišljarja. Dogovor je rubež odložil za 14 dni, Juretov tast iskal pištolo za novinarje.

Na domu Jureta Jankovića, sina ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije, je zjutraj pozvonil sodni izvršitelj. Hotel je zarubiti vredne predmete, s katerimi bi Janković poplačal dolg, ki ga ima Janković mlajši do podjetnika Marjana Pišljarja, je poročal Požareport. Po informacijah portala naj bi šlo za tri milijone evrov dolga, ki ga ima Electa do Pišljarja.

Izvršba se preloži

Po poročanju časnika Finance naj bi izvršitelja spremljal tudi Pišljarjev odvetnik Bojan Pečenko. Po polurnem čakanju pred vrati ju je Janković spustil v hišo. Kot še poroča časnik, so se dogovorili, da se izvršba za 14 dni preloži. "Upniku vztrajno obljublja, da bo dolg poravnal, prave namere, da bi to storil, pa v resnici ne kaže. Očitno živi zelo razkošno življenje in ima dovolj sredstev, do upnika pa se vede zelo arogantno," je za Finance povedal Pečenko.

Marjan Jernej Virant | Avtor: MOL MOL
Pišljar poskuša svoj trimilijonski dolg od Jureta Jankovića izterjati že od oktobra 2010, pri čemer je sodna dražba Electe že spodletela, ker ni bilo kupcev. Izklicna cena za lastniški delež Jureta Jankovića na dražbi, ki je bila junija letos, je znašala 2,3 milijona evrov, še piše portal.

Izvršitelj je pred dvema tednoma že odpeljal Jankovićevega prestižnega mercedes-benza G AMG. Rubež pa po pisanju Financ naj ne bi minil brez Juretovih groženj izvršitelju.

Ženi: Daj pištolo

Tast župana Zorana Jankovića, ki se je dopoldne pripeljal pred vnukovo hišo, je po besedah prič ob pogledu na zbrane novinarje izgubil živce. Kot poročajo spletne Finance, je namreč svoji ženi, ki je še sedela v avtu, dejal: "Daj pištolo!". Pozneje se je oče Mije Janković umiril in novinarjem "svetoval", naj rajši sledijo "Janševemu krvavemu denarju" ter prenehajo uničevati njegovo družino. Med dogovarjanjem je k sinu domov prišel tudi Zoran Janković.

Komentarjev 44