Slovenija
34 ogledov

Jankovićeva Electa še vedno dolguje

Damjan Janković je za Delo dejal, da Electa ni imela direktnega odnosa s Stolnik Žurnal24 main
Dolgovi soinvestitorja v apartmajsko naselje Prekmurska vas v Moravskih toplicah po devetih letih še vedno niso poravnani. Electa podizvajalcu podjetju Stolnik še vedno dolguje denar.

Podjetje Stolnik iz Ljutomera od marca leta 2001 čaka na plačilo s strani Electe, piše Delo. Dolgovi niso bili poravnavni niti potem, ko je podjetje Stolnik pravnomočno dobilo tožbo na Okrožnem sodišču v Ljubljani proti Electi in leta 2007 doseglo izvršbo nad transakcijskimi računi Electe.

Sedanji direktor Electe Damjan Janković je za Delo povedal, da s podjetjem Stolnik niso imeli direktnega odnosa, saj naj bi bil Stolnik podizvajalec njihovega podizvajalca. "Vse obveznosti do našega podizvajalca smo izpolnili, on pa jih naprej očitno ni,“ je za Delo povedal Janković. Delo piše, da naj bi Janković v teh dneh sedanjemu direktorju družbe Stolnik Mitji Stolniku ponudil le petodstotno odplačilo dolga, saj naj bi bilo to vse, kar bi lahko dobili.

Projekt Prekmurska vas je začelo podjetje Pionir, po njihovem stečaju pa ga je nadaljevala Electa s takratnim direktorjem Zoranom Jankovićem. Kasneje je po besedah Stolnika, Electa ustanovila podjetje Giposs inženiring d. o. o., ki je bilo vmesno podjetje med izvajalci in Electo. Podjetnik Jože Stolnik je bil v projektu Prekmurska vas odgovoren za krovsko-kleparsko-tesarska dela in je po besedah Mitje Stolnika poslovali izključno z Electo.

Sodba, rubež, denarja pa še vedno ni
Sodišče je leta 2007 razsodilo, naj Electa Stolnikovim dedičem vrne 68.878 evrov z zakonskimi obrestmi od 13. 3. 2001 dalje. Electa je imela 15 dni časa, da poravna dolg, a so na sodbo vložili revizijo. Ker Electa dolga ni hotela poravnati, je okrajno sodišče avgusta 2009 izdalo sklep o izvršbi z rubežem razpoložljivega doborimetja Electe, ki ga ima na računu Hypo-Alpe-Adria Bank. Stolnik je za Delo pojasnil, da so nekaj denarja dobili, a naj bi ga ne bi bilo niti za deset odstotkov osnovnega dolga. Ker je omenjeni račun prazen, naj bi Stolnik šel v izvršbo nad nepremičninami, še piše Delo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.