Slovenija
24 ogledov

Jankovićeva pritožba že na vrhovnem sodišču

Zoran Janković Saša Despot
Zoran Janković se je pritožil zoper sklep upravnega sodišča. Slednje je namreč zavrnilo njegovo zahtevo, da z začasno odredbo protikorupcijski komisiji naloži, da mora odstraniti zaključno poročilo v delu, ki se nanaša na Jankovića.

Pritožbo so skupaj s spisom predložili v reševanje vrhovnemu sodišču.

Po mnenju Jankovićevih pooblaščencev je bil predlog za začasno odredbo neutemeljeno zavrnjen, so pojasnili na Mestni občini Ljubljana.

Ob tem so izpostavili, da je sodišče v nasprotju z mnenjem protikorupcijske komisije odločilo, da je pristojno za obravnavo konkretne zadeve. Tako po mnenju pooblaščencev ne drži stališče predsednika komisije Gorana Klemenčiča, "da zoper njegova pisanja ne obstaja nikakršno pravno sredstvo".

Pritožil se je tudi Janša

Senat upravnega sodišča v Celju je zavrnil tudi zahtevo premierja Janeza Janše po zadržanju poročila protikorupcijske komisije, njegova pritožba pa je že v obravnavi na vrhovnem sodišču. Se je pa upravno sodišče v zadevi izreklo za pristojno in bo o vloženi tožbi Janše odločalo prednostno.

Komisija za preprečevanje korupcije je v začetku januarja objavila poročilo o premoženjskem stanju predsednikov strank. Pri nadzoru premoženja je ugotovila, da sta predsednik SDS Janez Janša in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković kršila protikorupcijsko zakonodajo. Kot ugotavlja komisija, Janković ni prijavil za najmanj 2,4 milijona evrov premoženja, Janši pa se je premoženje nepojasnjeno povečalo za 210 tisoč evrov.



Komentarjev 1
  • bojovi 13:36 18.februar 2013.

    Zoki, 100% si imel mojo podporo, samo ta moja podpora je prišla na 40% in če ga misliš še naprej srat potem mojo podporo PS zgubijo na čisto. Zdaj SD ima 50% moje podpore se pravi SD bo mogoče dobil ...prikaži več moj glas na predčasnih volitvah.