Slovenija
76 ogledov

Jankovićevi se še pogovarjajo s Karnerji

Zoran Janković Špela Mohorič
Na Mestni občini Ljubljana (MOL) pravijo, da se o Karnerjevem projektu Urbana oaza – na Viču naj bi zgradil 130 stanovanj – pogovarjajo, a dogovora še niso sklenili.

Na vprašanje, s katero osebo se dogovarjajo o nadaljevanju tega projekta, na MOL niso odgovorili, povedali so le, da se pogovarjajo s podjetjema Velinvestment in Merideis.

Po podatkih Ajpesa sta osebi, pooblaščeni za zastopanje Velinvestmenta, Mihael Karner, ki ga sumijo nezakonitega trgovanja s prepovedanimi živili, in Uroš Slivnik, sin pokojnega Danila Slivnika, oseba, pooblaščena za zastopanje Merideisa, pa Avguštin Karner.

Spomnimo, da so na MOL marca ustavili ta projekt oziroma pripravo predloga občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) Tovil, ki ga lahko nadaljujejo potem, ko bodo z omenjenima podjetjema obnovili dogovor o sodelovanju.

V SDS so sicer julija lani, ko je bil osnutek OPPN na seji mestnega sveta, predlagali umik te točke.

Želeli so, da bi urad za preprečevanje pranja denarja pred tem proučil izvor denarja poštnih nabiralnikov v Liechtensteinu podjetij Velinvestment in Nipl, katerih zastopnik je bil Karner, saj bi MOL od komunalnega prispevka za novo sosesko dobila 3,35 milijona evrov. Takrat jih je ljubljanski župan Zoran Janković zavrnil, češ da ni pomembno, kdo je lastnik nabiralnika.

Občina ni policija

Občina pri pripravi prostorskih aktov nima pristojnosti preverjati delovanja investitorjev, še manj pa soditi o legalnosti poslov, saj je to zakonska pristojnost policije, tožilstva in sodišča, so na MOL odgovorili na vprašanje, ali gre v primeru OPPN Tovil za sumljiv nepremičninski posel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.