Slovenija
31 ogledov

Jankoviću dovolj tožb svetnice

Tožbe Pavle Murekar (SDS) zaradi sklepov mestnega sveta so razjezile župana Zora Žurnal24 main
MOL. Vlagatelji tožb, ki bodo zavržene, bodo morali plačati odvetnike.

Župan Zoran Janković je ugotovil, da je mestna uprava po nepotrebnem obremenjena zaradi tožb, kakršne vlaga mestna svetnica Pavla Murekar (SDS) – ta je po podatkih Mestne občine Ljubljana (MOL) vložila šest tožb; pet jih je bilo zavrženih, pri eni pa še ni bila plačana sodna taksa. V upravi so zaradi tožb morali zbirati dokumentacijo, po novem pa bodo za to delo najeli zunanje odvetnike. "V takšnih tožbah, če bodo zavrnjene, boste plačali odvetnike," je Janković zažugal mestnim svetnikom na marčevski seji.

Vrste tožb
Tožbe Murekarjeve so se nanašale na ustanovitev javnega zavoda, začasno financiranje, redno delovno uspešnost poveljnika gasilske brigade, soglasje javnemu zavodu za nakup novih poslovnih prostorov in soglasje k pravnemu poslu prodaje premoženja MOL, ena pa je bila pritožba zoper sklep predsednika delovnega telesa mestnega sveta, so našteli v Službi za pravne zadeve MOL.

"Tožb take narave od drugih svetnikov do zdaj ni bilo," so dejali. Koliko bi znašali stroški za zunanje odvetnike v primeru Murekarjeve, se po njihovih besedah ne da izračunati.

Tožbe bo nadaljevala
"V pritožbenem postopku sem zaprosila za oprostitev stroškov in brezplačno pravno pomoč, do katere sem kot mestna svetnica upravičena, zato bom vlaganje upravnih in drugih tožb zoper nezakonite akte župana nadaljevala," pravi Murekarjeva, prepričana, da so vsi konkretni in splošni akti MOL izdani v nasprotju z zakonom. Vložila je že 15 tožb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.