Slovenija
38 ogledov

Jankoviću nasproti tudi Damjanovič

Ljubljanski mestni svet sprejel rekordna proračuna za leti 2008 (317,9 milijona Žurnal24 main
Pred oktobrskimi lokalnimi volitvami se nabirajo tekmeci za županski naslov v prestolnici. Vnovičen boj je že napovedal aktualni župan Zoran Janković.

Zoranu Jankoviću se bo tradicionalno nasproti postavil Miha Jazbinšek, med kandidati pa bo tudi Damjan Damjanovič, ki si je širšo prepoznavnost pridobil kot žirant v bitkah talentov.

Janković je v nedeljo po objavi prvih rezultatov predčasnih državnozborskih volitev, na katerih njegova stranka PS ni dobila dovolj podpore za prestop parlamentarnega praga, dejal, da ostaja kandidat za župana Ljubljane. V prestolnici je že trikrat zmagal v prvem krogu z več kot 60-odstotno podporo. Na vprašanje, ali bo kandidiral kot neodvisni kandidat ali kandidat stranke PS, odgovorja le, da bo svojo odločitev sporočil pravočasno.

Kandidaturo za ljubljanskega župana je kot prvi sicer napovedal direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič. Že marca je pojasnil, da bo, kljub temu, da je član SDS, na volitvah nastopil kot neodvisni kandidat. Povedal je, da želi najlepše mesto na svetu nadgraditi z vsebino.

Tudi mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek bo kandidiral za mesto ljubljanskega župana. A tokrat ne bo kandidat Zelenih Slovenije. "Kandidiral bom bodisi z Listo Miha Jazbinška, bodisi s Koalicijo Mihe Jazbinška," pojasnjuje in dodaja, da s ptujsko vejo Zelenih že dalj časa ni v stiku, s predsednikom stranke Vladom Čušem pa ne deli vseh stališč.

Kandidature si menda želi tudi Martina Valenčič, ki je želela kandidirati tudi na zadnjih predsedniških volitvah.

Mnogi so v pričakovanju, koga bo po velikem uspehu na državnozborskih volitvah podprla ali kandidirala Stranka Mira Cerarja, a za zdaj v stranki odgovarjajo le, da se aktivno pripravljajo na lokalne volitve in so pred ustanovitvijo lokalnih odborov.

Komentarjev 3
  • Branidom 14:14 13.avgust 2014.

    Jankovič je zelo sposoben. On naredi most vreden 1 milijon za 3 milijone. Stožice so tudi super objekt, ki ga je žal pol še vedno v gradnji in propada. Nogometno igrišče bi lahko najeli v Londonu, peljali vseh dvesto gledalcev ...prikaži večev tam na tekmo, bi bilo ceneje. Dvorana je zasedena samo, ko se zberejo "borci" in njihove družine, ter ko nastopa Ceca.Odličen župan naš Januković.

  • Žurnalček 14:48 03.avgust 2014.

    Kmetič, no prej kmetavzar , brigaj se za svojo vas. Pa dohtarju pejd prej !

  • mihatirs 15:01 20.julij 2014.

    Ah, mislm da Ljubljančani nočjo zamenat nekoga, ki je končno mesto spravil v red in se konkretno dela...Časi Vike Potočnik in Danice Simšič so še kako sveži, ko je denar samo zginjal, narejenega pa ni blo čisto nič!