Slovenija
70892 ogledov

Janša besno nad slovenskega novinarja, nemški Spiegel vrača udarec

Janez Janša Anže Petkovšek Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači na pogovor sprejel predsednika SDS in kandidata za mandatarja Janeza Janšo.
Italijanski časopis L'Espresso je objavil članek slovenskega novinarja Blaža Zgage z naslovom "Slovenija, polna pooblastila za predsednika vlade: Državni udar v zakulisju pandemije“. Janez Janša se je na Twitterju besno odzval, sledilo je tole.

"Ustavo so zaobšli, v vrhu države skrajna desnica, napadi na novinarje in intelektualce. Medtem želi vlada želi uzakoniti sledenje državljanov, prestrezanje telefonskih klicev in preiskave stanovanj,“ članek v L'Espressu začne Zgaga.

"V dneh, ko se tudi Slovenija spopada s svetovno pandemijo, je premier Janez Janša 'očistil' najpomembnejšo zdravstveno ustanovo v državi. Za obvladovanje izrednih razmer je oblikoval krizni štab, ki mu je tudi poveljeval, čeprav to v slovenski ustavi ni predvideno. Medtem imajo mnogi novinarji ob ustrahovanju in grožnjah medijev, ki jih nadzira vlada, velike težave pri dostopu do informacij,“ je še zapisal Zgaga.

S člankom je, kot kaže, stopil na žulj predsedniku vlade Janezu Janši, ki se je na Twitterju jezno odzval.

"Blaž Zgaga naj piše kar hoče. Svoje laži žveči že desetletja, zato mu v Sloveniji nihče več ne naseda, celo njegovi levičarski bratje so ga nagnali iz svojih medijev in se ga izogibajo. Le občasno ga izkoristijo in mu dajo kak 'piškotek' predvsem za laganje po tujini. Zunaj Zgage ne poznajo, marsikdo lahko dobronamerno kupuje lažne novice, zato naj pristojni laži sistematično in argumentirano zavrnejo povsod, kjer jih pač raztrosi. Kdor nasprotuje pravici vlade do odgovora, je sam velik nasprotnik medijske svobode,“ je tvitnil Janša.

A kmalu so se oglasili iz nemškega tednika Der Spiegel. Novinar Rafael Buschmann je Janši odgovoril: "Brez skrbi, gospod Janša, prepričani smo v novinarske kompetence Blaža Zgage. Od zdaj bomo pozorno spremljali Slovenijo in posle vaše skrajno desničarske stranke.“

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 114
  • Avatar ovca
    ovca 20:36 23.april 2020.

    Hmmm, bo jajcek moral k psihoterapevtu zaradi krotenja jeze,besa in mascevalnosti? 🤔

  • milan654 06:03 16.april 2020.

    najbolje da otstopiš is položaja precednika vlade novinarje pa pusti primiru jj

  • Fucky 15:38 12.april 2020.

    Žid pač