Slovenija
23 ogledov

Janša bi ostal brez zaupnice

Janez Janša Žurnal24 main
Anketa Večera. Če bi odločali ljudje, Janša ne bi dobil zaupnice.


Kot je pokazala anketa časnika Večer, premier Janez Janša ne bi dobil zaupnice, če bi odločali ljudje. Za zaupnico bi glasovalo 31,7 odstotka vprašanih, proti pa 56,9 odstotka, 11,4 odstotka je neopredeljenih.

Vodi SDS

Med strankami je z 18,7 odstotka glasov na vrhu SDS, sledita SD s 14,7 odstotka glasov in PS z 9,6 odstotka glasov vprašanih.
Ostale parlamentarne stranke so pod štiriodstotnim parlamentarnim pragom. NSi in SLS imata 3,3-odstotno podporo, za DeSUS bi glasovalo 2,5 odstotka vprašanih, za DL pa 1,4 odstotka.

V primerjavi s prejšnjim mesecem, ko so zlasti večje parlamentarne stranke zabeležile občuten padec podpore, se julijska strankarska lestvica po navedbah Večera vrača k svoji majski podobi. Podpora strankam je narasla, razmerja moči pa se niso bistveno spremenila.

Komentarjev 7
  • Senior 11:27 31.julij 2012.

    Ti si pa res nor!

  • privat 13:46 29.julij 2012.

    kaj verjameš v fašistične podatke...31,7%???? Janšo podpirajo samo tisti ki imajo koristi od njega...jaz nimam nobene koristi..celo prestrašen sem ,počutim se ogroženega ko imamo tako politično sceno!! Fašisti pa nikoli ne ostanejo dolgo na oblasti...to pa me miri. Po fašistih ...prikaži več pa prihajajo tisti ki lovijo fašiste..in to na nečloveski nacin... no kaj je nečloveški način zopet

  • vidralas 13:51 25.julij 2012.

    Anketa,narejena z bralci Večera,Dnevnika,Mladine,pa res ne more biti drugačna.Kučanovi opranoglavci,pa verjamem, da želijo spet levo vlado,ki je Slovenijo pripeljala na dnoNoro,noro in še enkrat noro!