Slovenija
15 ogledov

Janša bo glede Podobnika še počakal

Podobnik upa, da bo še naprej opravljal delo ministra. Žurnal24 main
Premier Janez Janša je prejel odgovor okoljskega ministrstva glede ugotovitev računskega sodišča, ki poziva k razrešitvi ministra Janeza Podobnika.

Doslej smo slišali eno plat, je dejal premier Janez Janša in potrdil, da je od okoljskega ministrstva prejel odgovor glede ugotovitev računskega sodišča, da pa ga še ni pregledal. Ko ga bo, bo sprejel odločitev, je odgovoril na novinarsko vprašanje o morebitni razrešitvi ministra Podobnika. Da so odgovor Janši poslali, so potrdili tudi na ministrstvu.

Računsko sodišče je v porevizijskem poročilu na odzivno poročilo na revizijsko poročilo iz avgusta lani o pravilnosti in smotrnosti zaračunavanja in porabe takse za obremenjevanje okolja zaradi odlaganja odpadkov v letih 2002–2005 ugotovilo, da ministrstvo ni izkazalo zadovoljivih ukrepov za odpravo nepravilnosti. Poleg ministrstva za okolje sta bila revidiranca še občina Maribor in družba Snaga Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.