Slovenija
27 ogledov

Janša bo klestil po javni upravi

Glasovanje o zaupnici vladi Boruta Pahorja. Anže Petkovšek
Janša bi število ministrstev zmanjšal na deset in s tem privarčeval milijardo evrov v štirih letih.

Po mnenju prvaka SDS Janeza Janše bi morala Slovenija v naslednjih dveh letih bistveno zmanjšati proračunski primanjkljaj, ki je v letu 2010 narasel na 5,8 odstotka BDP, so na spletni strani stranke med drugim povzeli iz Janševega intervja za agencijo Reuters. Do zmanjšanja primanjkljaja pa bi prišli z manjšanjem javne porabe in ustvarjanjem novih delovnih mest.

Kaj vse bo storil SDS

Janša je med drugim še dejal, da namerava število ministrstev znižati na deset in tako zmanjšati javno upravo, s čimer bi v štirih letih privarčevali približno milijardo evrov ali približno 2,7 odstotka letnega bruto domačega proizvoda.

Poleg tega namerava SDS zmanjšati obdavčitev dela in davek na dobiček ter ustanoviti tako imenovano slabo banko, da bi se sprostil kreditni krč in bi podjetjem omogočili ustvarjanje novih delovnih mest. Slaba banka bi prevzela tudi slaba posojila državnih bank, kar pomeni, da NLB ne bi več potrebovala še ene dokapitalizacije. Slovenija bi morala po Janševem mnenju pospešiti še privatizacijo.

Komentarjev 42
  • gec 10:05 24.oktober 2011.

    JAKI,ZAKAJ SE SKRIVAŠ POD LAŽNIM IMENOM?RAJE VRNI POKOJNIKOVI ŽENI DENAR,BOŠ LEPŠE SPAL.VIDIŠ,KAKO SE VAS MAJSTRE DA IZSLEDITI.SEDAJ PA BOM POISKAL ŠE TVOJEGA PAJDAŠA "PRIVATA",DA ŠE NJEGOVO RESNICO RAZKRIJEM.

  • gec 09:59 24.oktober 2011.

    Z OTROCI,PRI OTROKIH BUTELJ NEPISMENI,LE KAJ SI TI V ŽIVLJENJU NAREDU REVČEK,RAZEN TEGA DA SI KOGA ZGOLJUFAL IN MU OSTAL DOLŽAN DENAR REVEŽU POKOJNEMU,A?

  • gec 17:49 22.oktober 2011.

    bolnik-studenec je zate...