Slovenija
28432 ogledov

Janša bo nagovoril državljane

Janez Janša Daniel Novakovič/STA
Predsednik vlade Janez Janša bo na novinarski konferenci, ki se bo na Brdu pri Kranju začela ob 15:00, spregovoril o stanju epidemije bolezni covid-19.

Včeraj zvečer so ministri na Brdu pri Kranju prekinili sejo, na kateri so skupaj s strokovno skupino razpravljali o razmerah z okužbami covida-19 po Sloveniji, na osnovi katerih bi se lahko nekatere regije obarvale v rdeče, kar je pogoj, da se za prvo triado odprejo šole.

Neuradno naj bi vlada sicer odločila, da bo epidemiološko sliko po novem presojala na ravni celotne države in ne več po regijah. Na to namiguje tudi tvit obrambnega ministra Mateja Tonina.

To bi tudi pomenilo, da bi se prihodnji teden v šolske klopi vrnili učenci prve triade v celotni državi. Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje sta črno obarvani le še dve regiji: Posavska in Jugovzhodna Slovenija.

Po današnjih podatkih je Slovenija izpolnila prvi kriterij za prehod v oranžno fazo. 

Mario Fafangel iz NIJZ je danes povedal, da so vladi že pred časom predlagali odprtje šol do 5. razreda in ukinitev omejitve gibanja na občine. 

Iz Ukoma so kasneje sporočili, da bosta na novinarski konferenci sodelovala tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter minister za obrambo Matej Tonin. Ko so bili zadnjič takole na novinarski konferenci, so predstavili nov semafor sproščanja ukrepov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • suineg7878 15:04 04.februar 2021.

    Ne rabimo lockddownov, unicenega gospodarstba in katastrofalnih psiholoskih posledic, ki jih cutijo vse generacije. Resitev je da se raskrinka prevarantsko stroko, ki za nekaj tisoc eur viska ubija narod. Resitev: www.c19study.com

  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 13:31 04.februar 2021.

    upam, da bo napovedal svoj nepreklicni odstop, to je res dno korupcijskega in lažnivega dna.

  • TistoPravo 13:30 04.februar 2021.

    Proti marcu gremo proti stanju iz februarja 2020...mogoče nas kaj preveč preseneti spet, kajti narava nam tako lahko ne bo odpustila vse z nazaj.,,krivic še pa še