Slovenija
70825 ogledov

Janša: "Bojim se, da bo treba šole zapreti več kot za dva tedna"

Janez Janša Saša Despot
"V tem trenutku je pomembno, da se pouk prekine. Čez dva tedna bomo videli, kakšna bo situacija," je povedal Janez Janša.

"Zapreti je treba šole, organizirati izobraževanje na daljavo. Pouk naj se prekine že jutri. Ko je minister sprejemal sklep, da se šole zaprejo v ponedeljek, apela infektologov še ni bilo,“ dramatično poziva prihodnji predsednik vlade.

"Glede na hitro poslabševanje epidemije so na jutranjem raportu sklenili predlagati, da je že danes potrebno v največji možni meri zaustaviti javno življenje v Sloveniji,“ so zapisali infektologi.

"V tem trenutku je pomembno, da se pouk prekine. Čez dva tedna bomo videli, kakšna bo situacija. Bojim se, da bo moral ta ukrep delovati dlje časa," je skeptičen Janša.

"Ob zaprtju šol je pomembna vloga občin, župane prosimo, naj to vzamejo v roke, angažirati je treba proste pedagoške delavce, dijake in študente, da se zagotovi varstvo za tiste starše, kjer bosta morala biti oba starša v službi in hkrati upoštevati vse zaščitne ukrepe. Varstvo otrok je treba zagotoviti tistim, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi: zdravstvo, oskrba, energetiko, komunala in varnost. Brez teh ljudi se epidemije ne bo dalo obvladati. Predstavljajte si, kaj se zgodi, če luči ugasnejo, v tem primeru vse druge kapacitete nimajo pomena. Tisti v elektrarnah so enako pomembni, kot tisti v zdravstvu," je še povedal Janša.

Večji del šolskega programa se da izvesti na daljavo. V šolah so dvomesečne počitnice, zato imamo veliko manevrskega prostora, da se počitnice organizirajo drugače. Težko je zdaj špekulirati o tem, ker še ne vemo, kako se bodo razmere v naslednjih dneh odvijale.

Komentarjev 21
  • nina 14:11 18.marec 2020.

    So jo dobro skuhali to mineštro,jedli jo bomo pa vsi.

  • wingspan15 07:55 13.marec 2020.

    Le koga v tem trenutku brigajo poletne počitnice, Sedaj je potrebno reševati to situacijo.

  • Jurij Krapež 07:43 13.marec 2020.

    Marerijalistka kaj ti denar pomeni več kot zdravje,žalostno.