Slovenija
10 ogledov

Janša: čaka nas še uspešnejše leto

Janez JanÅ¡a BOBO Žurnal24 main
Leto, ki mineva, bo ostalo zapisano v zgodovino po najhitrejšem razvoju in po najnižji brezposelnosti doslej, je v novoletni poslanici zapisal predsednik vlade Janez Janša.

Rast Slovenije se bo v letu 2008 po njegovih napovedih nadaljevala, Slovenija bo utrdila svoj ugled, zdrava rast pa bo omogočila večje plače in pokojnine ter več štipendij za mlade. " Tistim, ki so jih še posebej prizadele podražitve hrane in nekaterih storitev, bomo solidarno pomagali," je v poslanici še napovedal premier.

Staro leto se po Janševih besedah poslavlja skupaj z mejami znotraj Evrope. " Zapomnili si ga bomo predvsem po dogodkih, ki so zaznamovali čas vsakega izmed nas. V spominu pa nam bodo ostali tudi nekateri naši skupni dosežki, prav tako preizkušnje."

" Stopili smo skupaj ob vodni ujmi, ki je prizadela velik del države. Dokazali smo, da nam ni vseeno, da znamo pomagati, da znamo biti solidarni. Ko sem prvo soboto po razdejanju obiskal Železnike, sem bil tako kot leta 1991 ponosen na Slovenijo. Na stotine prostovoljcev v uniformah in v civilu je pomagalo. Na tisoče vas je darovalo prostovoljne prispevke," poudarja premier in se ob tem zahvaljuje tako za konkretno pomoč kot za občutek povezane skupnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.