Slovenija
3021 ogledov

Spet bodo v roke dobili Janeza Janšo

Janez Janša Vlada RS
Janša vnovič pred preiskovalno komisijo o vladnih ukrepih za obvladovanje epidemije.

Preiskovalna komisija, ki na zahtevo opozicije preiskuje z epidemijo covida-19 povezane vladne ukrepe od nastopa aktualne vlade do marca letos, danes vnovič pričakuje predsednika vlade Janeza Janšo. Na zaslišanje je vabljen tudi eden izmed lastnikov podjetja Majbert Pharm Klemen Nicoletti.

Janša je na nekatera vprašanja komisije, ki jo vodi Robert Pavšič (LMŠ), odgovarjal že oktobra in novembra, ko je med drugim pojasnjeval delo njegove vlade in sprejemanje odločitev o hitrem testiranju na novi koronavirus. Zaslišanje premierja, udeležbo katerega so za STA potrdili v njegovem kabinetu, pa bodo nadaljevali danes.

Komisija danes pričakuje tudi Nicolettija, ki naj bi pred komisijo pričal že v začetku decembra, a se zaslišanja ni udeležil. Nicolettijevo podjetje Majbert Pharm je Sloveniji dobavilo prve večje količine hitrih antigenskih testov za množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom.

Že kmalu po dobavi so se pojavile prve težave glede testirnih paličic, v okviru preiskovalne komisije pa sta vodja strokovne skupine za hitre teste pri ministrstvu za zdravje Viktorija Tomič in virologinja Metka Paragi, nekdaj zaposlena v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano pa sta povedali, da dobavljeni testi niso ustrezali strokovnim kriterijem za uporabo v presejalne namene oz. da neučinkoviti in neustrezni.

 
Komentarjev 11
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 10:12 14.januar 2022.

  Samo bogu cajt kradejo, davkoplačevalcem pa denar. Janez ni nikoli nič kriv in tudi tokrat ne bo nič drugače.

 • Stane Adamič 09:22 14.januar 2022.

  Ga ni dneva, da ne bi po njem zlili vedro gnojnice! Rezultat? Ja ljudje so mislili, da če smrdi od gnojnice je vsigurno tudi notranje umazan, sam počasi dozoreva spoznanje o takoimenovanih levih polivalcih gnojnice. Ja, mnoga leta so živeli ...prikaži več preko raznih NVO na račun Slovenskega delavca na minimalcu.

 • bobubob 08:28 14.januar 2022.

  Tole vse skupaj je 'mušji prdec v vesolje', batinanje po oslovi senci. Ko ga dobi v roke Fullmichov tribunal, njega in njegove zdravniške podrepnike...bo zanimivo. Če seveda ne bo prevladal stocholmski sindrom in bomo nasilneže vzeli v bran, pa se ...prikaži več jim ne bo zgodilo nič. Kot tistim genskim manipulatorjem iz let 45+, katerih dediči nas poučujejo še danes, medtem pa so si nabrali premoženja in strahospoštovanja, da se jih ne loti niti prehlad.....