Slovenija
37 ogledov

Janša do stanovanja s knjigami

Janez Janša Nino Verdnik
Janez Janša. Do stanovanja s prodajo avtorskih del.

Afera Nepremičnine. Zazidljivo parcelo z ruševino v Trenti in pripadajoče zemljišče, počitniško hišico v Bovcu z zemljiščem ter enosobno stanovanje v Ljubljani je Janez Janša kupil s honorarji od avtorskih del in bančnimi krediti med letoma 1989 in 2004, pojasnjujejo v SDS.

S prodajo zemljišča v Trenti in enosobnega stanovanja je nato leta 2005 financiral nakup trisobnega stanovanja na Komenskega ulici v Ljubljani, ki je bilo ob nakupu vredno okoli 208 tisoč evrov. To je nato zamenjal za hišo v Šentilju pri Velenju, na katero ima vpisano hipoteko; njena vrednost naj bi bila manj kot 180 tisoč evrov. S 172 tisoč evri hipoteke, ki jo je najprej vpisal na stanovanje na Komenskega ulici in nato prenesel na hišo v Velenju, pa je financiral še neprepisano stanovanje na Mesarski cesti, ki sta ga s soprogo kupila za 325 tisoč evrov.

V stranki zatrjujejo, da sta ga odplačala po obrokih prek bančnih računov, kljub dogovoru o nakupu pa je bila prodaja dokončno sklenjena šele lani. Stanovanje je namreč, kot smo že poročali, v zemljiški knjigi še vedno vpisano na nekdanja lastnika. Kljub vsem pojasnilom pa v SDS niso povedali, koliko je Janšo stalo enosobno stanovanje v Ljubljani in zemljišče v Trenti ter za koliko ju je prodal.

Ob hiši še gozd

Janša je ob vsem tem tudi lastnik obsežnih gozdov. Na dveh parcelah, ki ju je kupil skupaj s hišo, je namreč za več kot dva hektarja gozdov. Poleg tega je v Šentilju pri Velenju ob hiši in kmetijskem poslopju lastnik slabega hektarja drugih kmetijskih zemljišč; pašnika, njive in travnikov. V stranki zatrjujejo, da nobeno od teh zemljišč ni zazidljivo. Prav tako po njihovih navedbah ni zazidljivo zemljišče ob počitniški hiši v Bovcu. Gre za približno pol hektarja travnika z manjšim delom gozda.

Komentarjev 17
  • xy 22:19 29.november 2011.

    Pa ti vejameš, da si je z prodajo knjig pošteno pridobil 350.000 eur oz. z poslansko plačopreživnino za dva otroka itd

  • xy 22:16 29.november 2011.

    In kaj je tovj lažnjivi Jajec pojasnil. Še predobro se ga spomnim, ko se je še kot novinarček Mladine vozil z gnilo Citroen GS. Že takrat je varal takrat še mlado prvo ženo pol jo je pa zapustil z dvema ...prikaži veča otrokoma. Do osamosvojitve je bil en navaden revež ki še za špricar ni imel. Po osamosvojitvi je pa kar naenkrat imel za Diorjevo obleko. Lepo je obogatel z prodajo orožja, z darili kot so blejski otok cerkvi, in z vsem svojimi tajkuni (šrotom, hildo, zidarjem). Če pa misliš da ti bom že desetič pomagal da boš prišel iz drugega razreda OŠ se motiš. Poklič eksperta za opravljanje izpitov pri vaši Slovenski domobranski stranki. Saj veš koga ;)

  • 1111 14:43 29.november 2011.

    ...DON Sepo...baccio le mani!!!