Slovenija
4858 ogledov

Janša glede vdora v poslopje RTV Slovenija

Janez Janša Epa
Premier se je odzval na vdor v javno televizijo.

Vdor v poslopje RTV Slovenija ali katerokoli drugo javno zgradbo po besedah predsednika vlade Janeza Janše nima nobene povezave s svobodo izražanja. "Je nasilje nad to svobodo. Storiti je treba vse, da se vsako samovoljno in nasilno prilaščanje javnega prostora in grožnje obsodi in kaznuje z enakimi vatli vedno in povsod," je zapisal na Twitterju.

Ob današnjem zapisu na Twitterju je Janša objavil štiri fotografije. Ena je s petkovega vdora v prostore RTV Slovenija, druga s protesta na seji programskega sveta RTV Slovenija pred leti, ter fotografiji s protestov v Ljubljani in Kopru.

Ob zapisu je Janša na svojem profilu poobjavil več drugih zapisov. Med drugim je poobjavil tvit vodje poslanske skupine SMC Gregorja Periča, ki je zapisal, da se je začelo z motorko pred državnim zborom, nadaljevalo z napadi na poslance, zaposlene, sedaj pa z vdorom v RTV Slovenija, kar da najostreje obsoja.

Janša je med drugim poobjavil tvit, v katerem je njegov avtor zapisal, da "informativni program RTV Slovenija celo leto spodbuja nezakonite neofašistične proteste, vandaliziranje javnih institucij, anticepilske blodnje, rušenje ukrepov, pljuvanje poslancev, razne triglave, nagovarjanje k smrti dela volivcev, sedaj se pa čudijo, ko žanjejo, kar so sejali".

Skupina protestnikov, ki nasprotuje trenutnim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa, je v petek zvečer vdrla v prostore RTV Slovenije, pri čemer jim je uspelo vdreti v studio informativnega programa. Po informacijah STA naj bi šlo za gibanje Osveščeni prebivalci Slovenije pod vodstvom Ladislava Trohe, ki pred stavbo RTV tedensko protestira od spomladi. Na kraju dogodka je posredovala policija.

RTV Slovenija Proticepilci vdrli v studio Odmevov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Avatar Leon
    Leon 08:20 06.september 2021.

    https://vezjak.com/2021/09/05/obsoditi-incident-brez-obsodbe-kaj-druzi-janeza-janso-in-ladislava-troho/

  • mirror 07:05 06.september 2021.

    Domači pes je napadel gospodarja. Levičarji pa v jok.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 06:25 05.september 2021.

    Najbolj poklicani se je oglasil, dvakrat ni za rečt, da je vse skupej dogovorjeno, ker tale Troha men ne deluje glih diht??