Slovenija
10047 ogledov

Janša: Gre za obrambo privilegijev, pokradenih hiš, umetnin, položajev

Vlada Janez Janša
1/2
Vlada RS
Čas osamosvajanja danes ni nič manj vrednostno središče slovenskega naroda. To je čas, ki naroda ne deli, deli pa politiko, kot so jo takrat delili tisti, ki jim samostojna Slovenija ni bila intimna opcija, je v pogovoru za Nova24TV poudaril predsednik vlade Janez Janša.

"Če se takrat ne bi odcepili, bi bili verjetno še vedno v Jugoslaviji oziroma ne bi bili, ker bi razpadla iz drugih razlogov, samo bi plačali večjo ceno verjetno," je še povedal premier.

Da gre za vrednostno središče, si Janša upa zagotavljati, ker da ima empirično dokaz, to je rezultat glasovanja na plebiscitu, ki "je pokazal, da so za samostojno Slovenijo glasovali zelo verjetno tudi mnogi, ki po krvi niso Slovenci, ampak so se počutili pač del neke skupnosti, ki stopa na novo pot, in zaradi tega je to vrednotno središče še močnejše".

"Danes je na tem po moje zelo enostavno graditi neko nacionalno enotnost pri vseh, ki so dobronamerni," je dodal Janša.

"Tisti pa, ki postavljajo v ospredje čas, ki je Slovence razbil, povzročil velikanske rane, ki jih še vedno celimo, tisti pa zagotovo nam vsem skupaj ne želijo dobre prihodnosti. Gre predvsem za obrambo privilegijev, pokradenih hiš, slik, umetnin, položajev, sadov nepotizma," je naštel predsednik vlade.

Janez Janša | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Po njegovem imamo sicer na zgodovinske dogodke lahko različne poglede: "V demokraciji je to vse dopuščeno in zaželeno in tako naprej, ampak obstaja pa zgodovinska resnica, to je, ali se nekaj je zgodilo ali se ni zgodilo. Če se nekaj ni zgodilo, pa nekdo trdi, da se je zgodilo, to ni drugačen pogled na dejstvo, ampak je to laž. In na tej točki je meja in za resnico se je pač treba boriti in boj za demokracijo je v bistvu boj za resnico."

Janša se je spomnil nastanka Slovenske demokratične zveze in odbora za varstvo človekovih pravic. Če bi se slednji preimenoval v politično silo in bi nastopil kot enotna platforma na prvih volitvah, potem bi stranke po Janševem mnenju nastale kasneje. "In tista platforma bi gotovo dobila na volitvah 90 odstotkov, ker je bila tako široka podpora. Ampak odbor so potem
razbili. Kot se je pozneje izkazalo, na podlagi raznih dokumentov, ki so prišli na dan, je Kučanova partija poslala v odbor pač svoje ljudi,"
je dodal.

Glede razorožitve teritorialne obrambe je Janša navedel, da je bila ta izpeljana v soglasju med takratno partijsko oblastjo in ostanki te oblasti v novih strukturah ter med jugoslovansko armado oziroma Beogradom. "To je bila največja, najbolj drastična veleizdaja v zgodovini slovenskega naroda, ki bi lahko imela drastične posledice, posledice, kakršne so bile načrtovane. Razorožili so nas zato, ker so vedeli, da če se ne bomo mogli braniti, potem se ne bomo osamosvojili," je še ocenil Janša.

 
Komentarjev 109
  • jakec1575 21:54 27.junij 2021.

    Jansa najprej prostasko tvita 10mesecev, potem hvali ormoz kot sparto. Pozabi omeniti 80let OF. Zanika pol slovenstva. Podpira hitlerjevo prisego, potem pa v isti sapi samostojnost slovenije, kjer so drzavo osamosvojili sds poslanci in v glavnem on sam. To je ...prikaži več ta fatamorgana letecih slonov. Svetilnik idiotizma smo postali. In ta bitanga ima celo 200 tisoc volivcev. S slovenijo bo konec kmalu.

  • borut08 16:25 27.junij 2021.

    Sej komunisti z Janso na celu vodite drzavo ze 30 let in kradete,razprodajate in delate za bogatase.Tudi v Laskem imamo same Jansi zveste jansiste,ker je pripeljal Srota v Pivovarno,da so lahko obogateli z prodajo delnic.Dobro vas povezuje jansizem in ste ...prikaži več dobro organizirani,da lahko ustrahujete in izvajate psihicno nasilje,da si se iz stanovanja ne upamo drugace misleci in pri tem tem vas usmerja jansisticna oz.fasisticna Policija.

  • Sean_Pal 15:52 27.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦