Slovenija
16 ogledov

Janša in Gorenak nista govorila o Vodušku

Vinko Gorenak Saša Despot
Notranji minister Vinko Gorenak se je na svojem blogu odzval na pisanje medijev, da bo jeseni zamenjan. Trdi, da so vsa ugibanja iz trte izvita.

Razlog za zamenjavo notranjega ministra Vinka Gorenaka naj bi bili zapleti pri poganjih s policijskima sindikatoma in nedavna aretacija novinarja Vladimirja Voduška, pri katerem je premier Janez Janša gostoval dan pred aretacijo, o njej pa ni bil obveščen.

Gorenak, ki je bil do danes na dopustu, pojasnjuje, da je odhod načrtoval, še preden je izvedel, da bo prevzel funkcijo ministra. Zanika, da naj bi ga želel Janša zamenjati, razlogi pa da so neosnovani.

"Iz trte izviti predlogi"

"Trditve, da je do referendumske pobude in vložitve podpisov s strani policijskih sindikatov prišlo zaradi mojega zaostrovanja odnosov s sindikati, so prav tako povsem iz trte izvite. Policijska sindikata sta začela zbirati podpise za referendumsko pobudo že 18. 4. 2012, torej v času, ko domnevnega zaostrovanja in groženj z vložitvijo referendumske pobude, vsaj v resni obliki, sploh še ni bilo," je zapisal.

Dodaja, da je to, da je pogajanja vodil minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak, povsem običajno, saj nima mandata, da bi se pogajal v tistem delu, ki se nanaša na finančne posledice. Taka pooblastila je imel minister Vizjak, enako kot v prejšnjem mandatu za vsa tovrstna pogajanja z vsemi sindikati takratni minister Ivan Svetlik ali še pred njim Gregor Virant.

"Še najbolj bosa pa je seveda trditev, da je 'dokončno počilo' med menoj in predsednikom vlade ob aretaciji Voduška. Seveda ni prav nič počilo, ker se o tem sploh nisva pogovarjala," pa se je odzval na namigovanja, da je povod za zamenjavo aretacija.

Si Janša želi nasilno prilastiti pooblastila?

Gorenak je oster tudi do besed Igorja Plibca, ki je za MMC dejal, da če držijo govorice, da Janša želi zamenjati Gorenaka zaradi primera Vodušek, to pomeni, da si želi nasilno prilastiti pooblastila.

"Ta mojster teorij zarote hipotetično previdno predpostavlja, kaj bi mi lahko predsednik vlade naročil v zvezi z Voduškom ter kaj po zakonu smem in česa ne smem storiti. Njegova predvidevanja so seveda enaka mojim izračunom, ali bo za novo leto 2030 v Ljubljani snežilo ali ne," še meni Gorenak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.