Slovenija
3 ogledov

Janša in Krkovič sta se že pritožila

Janša in razsodba patrie Reuters
Zagovornika Janeza Janše in Toneta Krkoviča v zadevi Patria sta na ljubljanska okrajno sodišče že vložila pritožbo na prvostopenjsko razsodbo.

Pritožbe so sicer bile napovedane.

Kakor predvideva zakon o kazenskem postopku, je bilo pritožbo potrebno nasloviti na sodišče, ki je izreklo sodbo. Če sodišče ugotovi, da je pritožba pravočasna in dovoljena, pozove nasprotno stran, naj poda odgovor na pritožbo.

Pritožbo in odgovor z vsemi spisi nato sodišče prve stopnje predloži drugostopenjskem sodišču, kjer se spis dodeli sodniku poročevalcu. Sodišče o prejeti zadevi odloči na seji senata ali na podlagi opravljene obravnave.

Sodba tudi v rokah Črnkoviča

Sodišče je minuli četrtek sodbo uspelo vročiti tudi tretjemu obtoženemu, prokuristu Rotisa Ivanu Črnkoviču, ki mu torej sedaj teče 15-dnevni rok za pritožbo.

Pisni odpravek po treh mesecih

Okrajno sodišče je Janšo, Črnkoviča in Krkoviča 5. junija letos spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov. Tri mesece zatem je sodišče obsojenim poslalo tudi pisni odpravek sodbe.

Sodišče je sledilo predlogu tožilstva in Janšo obsodilo na dve leti zapora, Črnkoviču in Krkoviču pa je prisodilo 22 mesecev zaporne kazni. Vsi bodo morali v primeru pravnomočnosti sodbe plačati še po 37.000 evrov stranske denarne kazni. Trojica sicer že od začetka sojenja septembra 2011 zatrjuje, da je nedolžna ter da je proces politično motiviran.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 09:23 30.december 2013.

    Temu njegovemu dejanju , se v vseh vojskah sveta reče " sramotenje oboroženih sil " in vsak faše NEČASTEN ODPUST . Za prejemanje podkupnine oa " ZMANJŠANJE BORBENE PRIPRAVLJENOSTI DRŽAVE " za kar se pa v vsaki normalni državi faše ...prikaži veče vojni arest. Glede na težo dejanja , pa bi tu odtehtalo samo sodba " PRED ZID " in nič drugega !! Ta se gre pa še pritožit. Jebemti državo in zakaj sem glasovl za njo !

  • dragec 08:39 15.oktober 2013.

    narodni heroj, brigadirček, prevarant in lopov še naprej dela v vojski?????

  • privat 07:43 15.oktober 2013.

    ali ne dobiš za dva đojnta dve leti??