Slovenija
5990 ogledov

Janša in Tonin brezkompromisno: Kot da pozivov nove koalicije ni!

Matej Tonin Saša Despot
Obrambni minister Matej Tonin je danes v Münchnu s predstavniki organizacije OCCAR podpisal memorandum o soglasju k programu Boxer, so potrdili na ministrstvu za obrambo. V okviru tega programa Slovenija načrtuje nabavo 45 osemkolesnikov za skupno 343,43 milijona evrov.

Na ministrstvu so ob tem napovedali, da bodo več podrobnosti navedli v sporočilu za javnost.

Odhajajoča vlada pod vodstvom Janeza Janše je sicer Tonina za podpis tega memoranduma pooblastila danes. Slovenija je s podpisom tega memoranduma postala članica Organizacije za sodelovanje pri skupnem oboroževanju (OCCAR), katere predstavniki bodo zatem v imenu Slovenije podpisali pogodbo z dobaviteljem boxerjev, nemškim podjetjem Artec, so za STA pojasnili na ministrstvu za obrambo.

Ministrstvo za obrambo načrtuje, da bo Slovenija za nakup 45 vozil boxer z nameščeno oborožitveno opremo in za logistično podporo, rezervne dele, specialno orodje in testno opremo, integracijo sistemov, testiranje, usposabljanja, dokumentacijo, razvoj in projektno vodenje skupaj odštela 343,43 milijona evrov skupaj z davkom na dodano vrednost.

Matej Tonin | Avtor:

"Želimo si, da bi sedanja vlada, ki je v odhajanju, če že ne želi prisluhniti volji ljudstva, mogoče prisluhnila pozivu, naj ne dela škode. Naše stališče je zelo jasno: Zaradi spremenjenih okoliščin, ki so se spremenile v primerjavi z obdobjem, ko je bila odločitev sprejeta v preteklosti, tega nakupa ne podpiramo!" je ob robu predstavitve ministrske ekipe nakup oklepnikov komentiral Golob in dodal, da bodo uporabili vsa pravna sredstva, da svoje stališče uveljavijo.

"Vsak normalen in dober gospodar bi to upošteval in ne povzročal ekonomske škode svoji državi. Ali v tej vladi premorejo ta kanček razuma, bodo pokazali sami v naslednjih dneh," je še povedal.

 

 
Komentarjev 20
 • jezero 07:25 13.maj 2022.

  Slovenci so jih izpljunili.

 • Naklonsky 15:55 12.maj 2022.

  Še en dokaz, da vlada dela učinkovito, verodostojno in po volji Slovencev!

 • Avatar pantani
  pantani 09:54 12.maj 2022.

  Vse so "zakockali", nas do vratu zadolžili, za konec bodo kupili za pol milijarde oklepnikov in Madžarom prodali še vse, kar jim do sedaj niso. In to vse za dobro Slovenije in Slovencev. Politična opcija, katera se je izdajala za ...prikaži več najbolj "Slovensko". Gre mi na bruhanje. Pod črto je zame ta vlada skregala Slovence, "zakockala" javne finance, se prodala Madžarom, izgubila svetovni ugled in izrabila umetno ustvarjeno kaotično stanje za svoje bogatenje.