Slovenija
3187 ogledov

Janša je Simiča nagradil z odlično službo

Ivan Simič
1/2
Žurnal24 main
Vlada je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave Republike Slovenije (Furs) imenovala Ivana Simiča.

Vlada je danes izdala odločbi, s katerima je Simona Starčka z dnem 31. 5. 2021 razrešila s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja Fursa, za vršilca dolžnosti pa imenovala Ivana Simiča.

Imenovala ga je od 1. 6. 2021 do imenovanja generalnega direktorja FURS po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, do najdlje 30. novembra 2021.

Zakon o javnih uslužbencih določa, da generalne sekretarje in generalne direktorje v ministrstvih, direktorje organov v sestavi ministrstev in direktorje vladnih služb imenuje vlada na predlog ministra oziroma funkcionarja, ki mu je direktor vladne službe odgovoren.

Uradnike na položaje generalnega sekretarja, generalnega direktorja v ministrstvih, direktorjev organov v sestavi ministrstev in direktorjev vladnih služb se izbira na podlagi javnega natečaja.

V skladu z navedenim je Ministrstvo za finance januarja 2021 na spletnem portalu gov.si objavilo javni natečaj za položaj generalnega direktorja Fursa. Ministrstvo za javno upravo je Ministrstvo za finance februarja 2021 obvestilo, da so do izteka roka za prijavo prejeli eno prijavo, ki pa je bila naknadno umaknjena. S tem je bil postopek posebnega javnega natečaja zaključen.

Vlada Ivan Simič | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Zakon o javnih uslužbencih določa, da lahko v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja uradnika na položaj brez javnega natečaja, največ šest mesecev, naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti.

Za vršilca dolžnosti je lahko brez javnega natečaja imenovana oseba, ki izpolnjuje predpisane pogoje. V primeru ponovitve postopka javnega natečaja začne rok iz tega odstavka ponovno teči. Po dveh ponovitvah javnega natečaja se rok lahko podaljša le, če se na javnem natečaju ne izkažeta kot primerna vsaj dva kandidata.

Komentarjev 16
  • mesto 02:54 22.maj 2021.

    V Financah in v reviji Denar zapiše: a) 12.4.2012 - inšpektorica Lidija Mihelčič Jarc podpiše začetek davčnega pregleda nad njegovim podjetjem. b) 12.4.2012 - inšpektorica Lidija Mihelčič Jarc (isti dan) napreduje v službi na mesto "Višje davčne inšpektorice" (opomba: neverjetno ...prikaži večtno naključje). c) Uniči podjetje in ga kazensko ovadi. Poda številne izvržbe. d) Sodišče kasneje ugotovi, da je inšpektorica ravnala nezakonito in da njene trditve ne držijo. https://forum.finance.si/?f=1&t=193973&pag

  • skupina 08:23 20.maj 2021.

    Spoštovani komentatorji, moj odgovor preberite na https://simic-partnerji.si/domov.html Pozdrav. Ivan Simič

  • ode 07:14 20.maj 2021.

    https://nova24tv.si/slovenija/ljudje/presodite-sami-so-ta-umetniska-dela-vredna-razstave-ali-pa-je-kljucno-da-jih-slika-sin-ustanovitelja-foruma-21/