Slovenija
4712 ogledov

Janša: Ko bo te vojne konec, ne bomo mislili na trpljenje

Janez Janša Saša Despot
"Simbolika velike noči, ki je zmaga življenja nad smrtjo, je tisto sporočilo upanja, ki ga želim podeliti z vami. Ko bomo izšli iz te vojne s koronavirusom, ne bomo mislili na trpljenje, s katerim smo se soočali, ampak na Božji blagoslov, ki nam je dal modrost za sprejemanje pravih ukrepov in moč za soočanje z virusom," je v poslanici zapisal predsednik vlade.

"Eden izmed zdravnikov, ki se s posledicami koronavirusa najbolj grobo soočajo vsak dan, je dejal, da molijo celo tisti, ki niso verni. Zdi se, kot da v teh temnih časih človeštvo kliče Boga," poslanico začenja Janša in nadaljuje, da koronavirus preizkuša našo vero in zaupanje: "Na preizkušnji je človeška solidarnost. Solidarnost med državami. Na preizkušnjo so postavljene vrednote, na katerih je nastala Evropska unija."

Ves svet se sooča s to krizo. Vsaka kriza je dobra, če se iz nje kaj naučimo. Če znamo potegniti iz nje tisti nauk, tisto lekcijo, zaradi katere smo se v tej preizkušnji znašli. Verjamem, da bomo zmogli. Tako kot narod, kot Evropejci, kot človeštvo.

"Kljub težkim časom ali pa prav zaradi njih smo lahko še bolj hvaležni za vse tiste zgodbe, v katerih smo dokazali, da kot narod premoremo tudi neizmerne zaloge dobrote, solidarnosti ter pripravljenosti pomagati sočloveku – sosedu, prijatelju, neznancu. Hvaležni smo vsem prostovoljcem, ki so se ob pomanjkanju zaščitnih mask sami lotili njihove izdelave. Hvaležni smo za vsa manjša opravila in pomoč, ki jo prostovoljci nudijo starejšim ali pa staršem, ki potrebujejo varstvo otrok. Hvaležni smo za nesebično delo, ki ga opravljajo pripadniki Civilne zaščite, Rdečega križa, Karitas ter drugih dobrodelnih organizacij, ki pomagajo pomoči potrebnim,"  poudarja premier.

Poslanico je izkoristil za poziv državljanom, naj ostanejo doma: Naj bo letošnja velika noč še bolj praznik družine kot doslej. Praznujmo jo le z najožjimi družinskimi člani. Po tradiciji na velikonočni ponedeljek veselo novico o vstajenju delimo s prijatelji in se skupaj z njimi veselimo. Naj letos obiske zamenja klic prijateljev, sorodnikov in nam dragih ljudi po telefonu. Napišimo jim sporočilo. Povejmo jim, da bo vse dobro. Podelimo z njimi upanje in veselje.

"Čeprav smo vrh epidemije po ocenah stroke že dosegli, je še ni konec. Odgovornost vlade do državljank in državljanov je, da ukrepe, ki so bili sprejeti, premišljeno in odgovorno sproščamo. Zaenkrat še vsi ukrepi veljajo. Tudi v teh prazničnih dneh vas zato prosim, da ravnate odgovorno do sebe, do vseh in vsakogar. Tako kot doslej spoštujte ukrepe, ki smo jih sprejeli, da bi ostali zdravi," poslanico zaključi Janša. 

Komentarjev 37
 • danijel51 14:52 13.april 2020.

  Vidim da se večini komentatorjem, zelo tresejo hlačke, marsi kateri privilegij bo izpuhtel....in tudi resnica bo počasi prišla na dan...

 • Avatar Leon
  Leon 17:10 12.april 2020.

  Kakšna vojna Ivan ? Napačne tablete jemlješ ! Poslušaj ; Nebo je plavo.....trava zelena ....kakšno je sonce ?

 • fasader56 13:41 12.april 2020.

  Ko bo tega konec,bo čas za maščevanje................