Slovenija
38146 ogledov

Janša: Osrednji mediji širijo lažne novice. Šarec ni ostal tiho.

Janez Janša v Bruslju Profimedia
Drugi dan vrha EU. Slovenski premier tudi o ostrejših ukrepih, ki jih sprejema Evropa.

Lažne novice v smislu zanikanja nevarnosti novega koronavirusa, ki se v Evropi širijo predvsem preko družabnih omrežij, v Sloveniji pa žal velikokrat tudi preko osrednjih medijev, silijo Evropo in posamezne države k sprejemanju ostrejših ukrepov, kot bi bili dejansko potrebni, je dejal premier Janez Janša ob prihodu na drugi dan vrha EU.

Premier je izpostavil, da je bilo prvi dan zasedanja voditeljev članic unije v Bruslju veliko govora tudi o boju proti lažnim novicam, ki se "v smislu zanikanja nevarnosti, zanikanja virusa pravzaprav, v Evropi širijo predvsem preko družabnih omrežij, v Sloveniji pa žal velikokrat tudi preko osrednjih medijev".

Na njegove besede se na Twitterju odzval premierjev predhodnik Marjan Šarec: "No, to je pa višek sprenevedanja. Bolje rečeno, lažnivega obtoževanja. Kdaj je kakšen resen osrednji medij zanikal virus???  Prav v osrednjem mediju je nekdo rekel, da "je Janez že januarja vedel, da to ni navadna gripa." Avgusta tega ni več vedel. Zdaj so krivi drugi."

Janša: Slovenija bo dosledno upoštevala tudi priprave na cepljenje

Sedanji val covida-19 je Janša izpostavil kot osrednjo temo prvega dne zasedanja. Povedal je, da so vsi pozdravili nedavno potrjeno priporočilo unije o usklajevanju glede prehajanja notranjih mej v EU.

Pozdravili so tudi okvirni predlog Evropske komisije glede priprav članic na cepljenje, potem ko bo na voljo cepivo proti covidu-19, je še povedal.

Ta priporočila so smiselna in Slovenija jih bo dosledno upoštevala v pripravah na cepljenje, ki jih bodo izvedli v najkrajšem možnem času, upoštevajoč, da bo tudi cepivo na voljo v realnem času, je poudaril Janša.

Jelko Kacin Slovenija "Vzbujanje strahu, krivde in občutka izrednih razmer je napačno in nesprejemljivo"

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 54
 • Naklonsky 09:54 17.oktober 2020.

  Kot premier je dokazano reagiral zapoznelo, napačno, diletantsko, kot član opozicije je ves čas pomagal širiti anticovid skepticizem, podpirati protivladne proteste, proteste proti vladi, ki jo je samovoljno zapustil, zdaj pa bi Marjan Šarec spet rad piedestal pravičnega in sposobnega ...prikaži več politika. Ljubosumni ego in egoizem mu ne da miru!

 • sebastijan39 07:34 17.oktober 2020.

  Tud za Janšo bo pela Božja palica..brez skrbi.

 • Avatar Alissica
  Alissica 06:06 17.oktober 2020.

  ❤️ ︍Ocenite moje fotografije tukaj - WWW.ES17.CLUB