Slovenija
33053 ogledov

Janša le tvitnil o množičnem shodu v Ljubljani

nagovor ob dnevu zmage
1/6
Saša Despot nagovora predsednika Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Marijana Križmana in ljubljanskega župana Zorana Jankovića ob dnevu zmage
Janez Janša se je na tviterju odzval na množični shod ob dnevu zmage v Ljubljani.

Danes je ob dnevu zmage, ki je hkrati dan Evrope, v središču Ljubljane potekal za trenutne razmere zelo množičen shod. Na njem sta govorila predsednik zveze borcev Marijan Križman in ljubljanski župan Zoran Janković.

Predsednik vlade Janez Janša se zaradi službene poti v tujini precej dolgo ni oglasil na tviterju, kjer sicer redno komentira tekoče dogodke. Odzval se je šele po osmi uri zvečer. 

nagovor ob dnevu zmage | Avtor: Saša Despot nagovora predsednika Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Marijana Križmana in ljubljanskega župana Zorana Jankovića ob dnevu zmage Saša Despot

"To je slika levice v prestolnici Slovenije. Zelo žalostno. Na dan Evrope ni nobene zastave EU. Skoraj nobene državne zastave. Le totalitarni simboli. Praznovanje jugoslovanske diktature. Množično kršenje ukrepov za omejitev epidemije. Podpiranje STA-ja in Vere Jourove," je zapisal Janša. Vera Jourova je evropska komisarka za vrednote in preglednost ter podpredsednica Evropske komisije.

Komentarjev 127
  • janez_vindon 11:25 01.junij 2021.

    A te maskote ( tudi ta model iz Vrhnike, ki maha z petokrako) so plačane, da pridejo mahat s temi zastavami; zastonj si človek pač ne ni delal sramote. Moje mnenje: gre za pravoborce, ki živijo v vzporednem svetu, sumim na shizofrenijo.

  • Avatar MS
    MS 13:14 10.maj 2021.

    2) V svojem prvem tvitu je Janša napadel Verhofstadta: ===> »Pomirite se, Guy Verhofstadt, niste več vodja kolonialne sile. In tudi Slovenija ni Kongo.« ===>V kasnejšem tvitu je nadaljeval z žalitvami in ga označil za lažnega deležnika evropskih vrednot. ==> ...prikaži več Eu očitno sankcionira žalitve!

  • Avatar MS
    MS 13:12 10.maj 2021.

    1) Bruseljski dopisnik Jack Parrock je potrdil diplomatske vire iz EU, ki so mu sporočili, da Janša na vztrajanje Guya Verhofstadta ni dobil priložnosti, da bi lahko govoril na konferenci o prihodnosti Evrope. Razlog za to je bila pobalinska žalitev, ...prikaži več, nekdanjega belgijskega premierja, ko ga je primerjal s kraljem Leopoldom II, ki je ustanovil kolonijo v Kongu, kjer je prišlo do množičnega umiranja prebivalstva.