Slovenija
13476 ogledov

Janša marsikdaj nasmeji Šarca

Anže Petkovšek
Šarec dal prve namige o razrezu kadrovskih mest. "Če ne bo junaka, ki si bo upal ugrizniti v to kislo jabolko ..."

Marjan Šarec vztraja, da bi imela manjšinska vlada možnost za uspešno izpeljavo nalog. Če bi bile večinske vlade tako zelo uspešne in edine porok za učinkovitost in stabilnost, po njegovem marsikatere težave zdaj ne bi imeli. Kot je dejal v pogovoru za Sobotno prilogo časnika Dela, se zaveda, da bo potrebnega več ukslajevanja, a da bo hkrati tudi več prostora in možnosti za sprejem dobrih predlogov opozicije. 

Dodaja pa, da pričakuje od koalicijskih partnerjev korektnost in vzdržanje izjav, ki bi "nižale bonitetno oceno vlade." 

"V nasprotnem primeru te vlade kmalu ne bo več."

Šarec je glede razdelitve vladnih resorjev dejal, da se bodo v strankah koalicije prioritetno odločili, kdo naj prevzame resor za zdravje.  "Ni nujno, da bo to pod okriljem LMŠ, a če ne bo junaka, ki bi si upal zagristi v to kislo jabolko, bomo zdravstveni resor res prevzeli mi." Prav tako je Šarec namignil, da pričakuje za svojo stranko LMŠ resor ministrstva za notranje zadeve, saj je bila "praksa tudi doslej takšna, da ga je vodil minister iz stranke, ki je vodila vlado".

Šarec je v pogovoru dodal, da ne zameri predsedniku države Borutu Pahorju, ker je kot kandidata za mandatarja močno podpiral Janeza Janšo iz zmagovalke volitev SDS, saj bi tudi sam postopal enako, povzema intervju STA. "Morda se je edino res nekoliko prenaglil pri izjavah in morda bi bilo bolje najprej začeti s posveti s predstavniki poslanskih skupin."

Janševo stališče, da Slovenija dobiva vlado "globoke države", pa je komentiral z besedami, da so to t. i. haikuji, ki jih vedno z veseljem prebere: "Gospod Janez Janša ima izrazit smisel za tovrstno pisanje in včasih mu kakšna zadeva uspe tako, da me nasmeji. Sicer pa na njegovem mestu ne bi bil tako suveren v očitkih, saj je znano, da so tudi njegovi kadri naredili precej škode."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 77
  • ernest31 10:45 13.avgust 2018.

    Zanimiva reakcija Šarca, da se JJ smeji, kaj pa poreče na to, da 90% prebivalcel se njemu SMEJI, poleg tega ga smatra za igralca, če to sploh je?

  • Franjo Erman 13:50 12.avgust 2018.

    izgleda, da je edino šarec dovolj sposoben sestaviti vlado, res je zelo zavzet

  • Tupamaros 09:25 12.avgust 2018.

    Ta komedijant se sploh ne zaveda kaj ga čaka.Trije kralji v njegovi vladni ekipi (Cerar,Židan in Erjavec) bodo v celoti njegov največji izziv. Preglasovanja v vladi bodo na tekočem traku. Hitro bo dobil zamrznjen kisli osmeh na licu, Nazadnje se ...prikaži več bo po 100 podarjenih dneh relativnega miru smejal Janša. Vedno se zadnji najslajše smeje. Udobno čakanje, v ozadju, na svojo priložnost, ne povzroča stresnih dogodkov.