Slovenija
17 ogledov

Janša: "Mir je dragocen dar"

Janša je spomnil na ljudi, ki trpijo zaradi revščine in nasilja. Žurnal24 main
Predsednik vlade Janez Janša je v božičnem voščilu vsem zaželel notranjega miru in sreče.

Predsednik vlade Janez Janša je v božičnem voščilu poudaril, da je mir, ki ga danes uživamo v Sloveniji in Evropi, dragocen dar, za katerega smo vsi soodgovorni. "Najprej vam ga želim na osebni ravni. Želim ga vsem v naši domovini, vsem našim rojakom po svetu in vsem narodom sveta," je zaželel premier Janša v božičnem voščilu, ki so ga poslali iz kabineta predsednika vlade.

"V božičnem času še posebej pomislimo na tiste naše sodržavljanke in sodržavljane, ki živijo v pomanjkanju, osebnih stiskah in osamljenosti. Mogoče so le nekaj metrov od nas, pa jih med letom zaradi vsakdanje naglice nismo opazili. Spomnimo se jih s skromnim darilom, z drobno pozornostjo in s toplo besedo. Vsak zase zmore vsaj majhen korak, skupaj lahko naredimo praznične dni tople in polne za vse," je navedel premier.

"Spomnimo se tudi vseh ljudi po svetu , ki trpijo zaradi revščine in nasilja. Namenimo jim vsaj drobno misel in sklep, da se bomo v prihajajočem letu po svojih močeh vključili vsaj v eno svetovno humanitarno akcijo," je zapisal premier Janša.

Predsednik vlade je vsem zaželel doživeto praznovanje božiča, notranji mir in srečo.
"Želim vam doživeto praznovanje božiča, notranjega miru in sreče," je božično voščilo sklenil predsednik vlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.