Slovenija
22 ogledov

Janša na sodišče po volitvah

Sojenje v zadevi Patria Anže Petkovšek
Okrajno sodišče v Ljubljani je preložilo naroke glavne obravnave v zadevi Patria, ki so bili razpisani za prihodnji ponedeljek, 28. novembra, in za 5. decembra, sicer dan po predčasnih parlamentarnih volitvah.

S sodišča so sporočili, da je prošnjo za preložitev vložil zagovornik Janeza Janše Franci Matoz zaradi Janševih neodložljivih obveznosti.

Matoz je prošnjo za preložitev obeh omenjenih narokov vložil v četrtek, danes pa jo je dopolnil še z dodatnimi dokazili, da ima Janša predvidene obveznosti, ki mu onemogočajo sodelovanje na obravnavi.

Sodišče je presodilo, da so navedeni razlogi tehtni, zato so prošnji ugodili. Sojenje v zadevi Patria se bo tako nadaljevalo 12. decembra, nato pa še 19. decembra.

Tožilec mora obtožnico še do konca prebrati

Sojenje petim obtoženim v omenjeni zadevi, predsedniku SDS Janezu Janši, nekdanjemu direktorju HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu, se je na ljubljanskem okrajnem sodišču začelo 5. septembra.

Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov patria. Vsi obtoženi očitke zanikajo, zadevo Patria pa označujejo za političen proces.

Na zadnji obravnavi minuli ponedeljek je vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc začel s prebiranjem 82 strani dolgega obtožnega predloga, vendar z branjem še ni končal, saj je prišel le do 56. strani. Branje obtožnega predloga se bo nadaljevalo na prihodnji obravnavi.

Komentarjev 3
  • zic 14:10 02.december 2011.

    pač delate Janši reklamo in močnejšo podporo....za dobrim konjem se praši, pa vseeno kako!!!!

  • Stolp 14:17 25.november 2011.

    No pejt mal tistmu tvojmu Opankoviću polizat...

  • xy 13:57 25.november 2011.

    pa to nemore biti res ;) ha ha ha, pa ne da se je Jajčko preprosto povedano usral.Ima neodložljive obveznosti? Kaj mora Črtomiru pleničke menjat. Pol bojo pa pripadniki Slovenske domobranske stranke spet pisal da je sodstvo pod uplivom ...prikaži več "Murgelčana" če bo Jajo zmagal na volitvah, nato pa ga bo sodišče obsodilo. Res smo prava dežela Butalcev.