Slovenija
9520 ogledov

Janša na Twitterju udaril po Erjavcu

Vlada Janeza Janše na Brdu pri Kranju
1/2
Vlada RS
Predloga sedmega protikoronskega zakona vlada po zadnjih informacijah STA danes še ne bo obravnavala. To je razvidno tudi iz tvita premierja Janeza Janše, ki je ob tem s prstom pokazal na predsednika DeSUS Karla Erjavca. Očita mu neodgovorno ravnanje, ker da je s svojo odsotnostjo s sestanka koalicije pred vlado onemogočil usklajevanje o predlogu.

"Pred vsako sejo vlade je sestanek predsednikov strank SDS, SMC, NSi in DeSUS za uskladitev odprtih zadev. Karl Erjavec je danes udeležbo odpovedal (niti ni poslal podpredsednika) in tako žal onemogočil obravnavo sedmega protikoronskega zakona, kjer več odprtih zadev," je na Twitterju zapisal Janša in dodal ključnik "neodgovorno".

Erjavec je bil sicer danes prvič po vnovični izvolitvi na mesto predsednika DeSUS vabljen na koalicijsko srečanje, a je že čez dan za pojasnil, da po njegovem mnenju udeležba ni smiselna, glede na to, da bodo organi DeSUS v četrtek odločali glede usode DeSUS v koaliciji.

To je sporočil tudi predsedniku vlade, je razvidno iz Janševe objave na Twitterju.

Predlog sedmega protikoronskega zakona, ki bo prinesel dodatno pomoč gospodarstvu in najbolj ranljivim skupinam prebivalstva v epidemiji covida-19, sicer ni bil na dnevnem redu današnje seje vlade, je bilo pa iz dopoldanske napovedi Janše pričakovati, da bi lahko dnevni red razširili s predlogom zakona, če bi se pred sejo o njem uskladili koalicijski partnerji.

Karel Erjavec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vlada je osnutek predloga zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije covida-19 sprejela prejšnjo sredo. Kot je tedaj sporočila, bo predlog sedmega protikoronskega zakona dokončno oblikovala na eni od prihodnjih sej.

Z novim protikoronskim zakonom naj bi se med drugim pomagalo podjetjem, še posebej tistim iz najbolj prizadetih panog zaradi koronske krize, socialno šibkim, zdravstvu, gasilcem in prevoznikom ter se zagotovilo vse potrebno za množično cepljenje proti covidu-19.

Današnja seja vlade sicer poteka na Brdu pri Kranju. Med drugim ima na dnevnem redu odločanje o podaljšanju epidemije covida-19 za novih 30 dni, v drugem valu prvič razglašene 19. oktobra. Prav tako je pričakovati obravnavo predlogov omejitvenih ukrepov v času praznikov ter odločanje o podaljšanju nekaterih ukrepov, ki jih mora vlada tehtati in podaljševati vsak teden.

Komentarjev 27
  • ibrahim 07:50 19.december 2020.

    Saj drugo ta psiho ni sposoben !!!

  • compracu 07:33 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • glocokdo 17:34 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks