Slovenija
11374 ogledov

Janša nad evropsko komisarko, ki da je "dobro plačana z našim denarjem"

Janez Janša Epa
Pred predsedovanjem še spor z evropsko komisarko.

Komisarka za človekove pravice Sveta Evrope Dunja Mijatović je pred dnevi pozvala slovenske oblasti, naj ustavijo poslabševanje razmer na področjih svobode medijev in svobode izražanja v državi. 

Glede poslabšanja razmer na področju svobode medijev je omenila vrsto problemov, med drugim nadlegovanje, zastraševanje in kazenske tožbe proti novinarjem. Izpostavila je tudi seksistično nadlegovanje novinark ter ravnanje vlade glede javnih medijev.

Predsednik vlade Janez Janša se je danes na njene navedbe odzval na Twitterju in zapisal, da je Mijatovićeva "žal del mreže lažnih novic" in da je "dobro plačana z našim denarjem".

Delil je tudi zapis Mitje Iršiča, ki deluje kot svetovalec za odnose z javnostjo na Ministrstvu za kulturo. V njem je Iršič, ki sicer na Twitterju večkrat kritizira delo domačih in tujih novinarjev, zapisal, da je poročilo, na katero se sklicuje komisarka, pristransko in lažno. Dodal je, da vidik ministrstva v poročilu ni bil upoštevan, zato bodo pripravili ločeno obrazložitev, da bi razjasnili domnevne zmote v poročilu.

dežurni@zurnal24.si

Komentarjev 40
  • silvester1 14:27 07.junij 2021.

    Zakaj pa ne bi povedal po resnici.od kje je ta komunistka prišla ki podpira zločinsko ideologijo

  • eminenca 14:20 07.junij 2021.

    mor pokazat , kdo je šef ... babo napizdiš pa je, pa kj bo ona srala

  • jezero 12:49 07.junij 2021.

    Ate iz Evrope pa ni pošiljal v starodavno ustanovo?