Slovenija
60878 ogledov

Janša nadaljuje vojno na Twitterju, zdaj tudi proti evropskim politikom

Janez Janša v Bruslju Profimedia
Janez Janša se je vpletel v besedni spopad z Wolfgangom Ischingerjem, ki je bil nekoč nemški veleposlanik v Združenih državah, zdaj pa predseduje Münchenski varnostni konferenci - najpomembnejšemu forumu odločevalcev o varnostni politiki.

Slovenski predsednik vlade je včeraj na Twitterju, ko so bili v ZDA šele sredi preštevanja glasov za novega predsednika, že čestital Donaldu Trumpu za ponovno izvolitev. Kot se je kasneje izkazalo, so se mu prehitri prsti maščevali, saj za zdaj vse kaže, da bo zmagal izzivalec Joe Biden.

Zaradi pisanja so slovenskega premierja pod drobnogled vzeli celo pri Twitterju

Janez Janša je bil namreč prvi svetovni voditelj, ki je Trumpu čestital. Celo Viktor Orban, po katerem se slovenski premier zelo rad zgleduje, je včeraj podvomil v zmago Trumpa in mu dal vsega 30 do 40 odstotno možnost, da ostane v Beli hiši.

Zaradi tvitanja ga je našega predsednika vlade okrcal tudi hrvaški predsednik Zoran Milanović.

Toda ne le, da se tvit Janše ni dobro postaral, naš premier pri svojem stališču vztraja. Že s prvo objavo je poskrbel za obilo začudenja med bruseljskimi dopisniki večine evropskih medijev, nato se je zapletel še v tviter prepire z nekaterimi politiki in profesorji.

Janšo kritizira celo sestrska stranka

Koordinator nemške vlade za čezatlantske odnose Peter Beyer iz CDU, sestrske stranke SDS, je za ARD kritiziral Janševo izjavo: »Čestitati že zdaj je popolnoma neumno … Take stvari Evropejce delajo šibkejše,« poroča Spiegel.

Najbolj izstopa prav dopisovanje z Wolfgangom Ischingerjem. Nemški diplomat je Janši zapisal, da je zanimivo, kako ne kaže popolnoma nobenega spoštovanja za voljo, ki so jo izrazili volivci, in da mnogih glasovnic sploh še niso prešteli: „Poleg tega, kako neumen bi izgledal vaš tvit, če bo morda zmagal Joe Biden. Si Slovenija to zasluži?“

Janša mu je v odgovor zabrusil: „Je to grožnja?“ Ischinger je nadaljeval, da gre zelo očitno to le enostavno vprašanje, ki pač terja odgovor.

„Živimo v svobodni državi. Zakaj vi lahko izrazite podporo Bidnu, ostali pa te pravice nimamo? Nismo glasovali v ZDA, zato to nima nobenega vpliva na izid. Sem le javno podprl našo sestrsko stranko iz Mednarodnega združenja demokratov in bom tako počel tudi v prihodnje,“ mu je odgovoril Janša.

Komentarjev 71
  • Corona 18:21 06.november 2020.

    Se vi zavedate da živi v Sloveniji. Kakšna sramota.In to ljudje podpirajo

  • Corona 18:18 06.november 2020.

    A se vi zavedate da on živi v Sloveniji. Kakšna sramota za nas.

  • arthur 11:23 06.november 2020.

    Jebeni Janez Kalimero Janša si je odprl preveč front. Bo vsaj lahko rekel, da ga nihče ne mara.