Slovenija
41780 ogledov

Janša nadaljuje z napadi na RTV SLO: "Zresnite se"

Janez Janša Saša Despot

Petkov tvit premierja Janeza Janše o delovanju RTV Slovenija je zbudil ostre odzive DNS, sindikata novinarjev in vodstva RTV. Spomnimo, Janša je na Twitterju poobjavil prispevek TV Slovenija in pripisal: "Ne širite laži, TV Slovenija. Plačujemo vas za to, da v teh časih informirate, ne pa zavajate javnost. Očitno je vas preveč in ste predobro plačani." S tem se je odzval na pogovor TV Slovenije s predsednico Sindikata Mladi plus Teo Jarc.

Vodstvo RTV Slovenija je za tem sporočilo, da ne pristajajo na cenzuro. Generalni direktor Igor Kadunc je danes za Radio Slovenija poudaril, da javni servis ravno v teh časih izkazuje sposobnost natančnega in celovitega informiranja na vseh svojih programih. "RTV Slovenija ne laže, če objavlja novic in odmeve, ki komu niso všeč. To samo kaže, da smo sposobni pr ispevati svoj delež k demokratičnosti družbe. Brez tega ni demokracije. Če nam bo kdajkoli spodrsnilo in naše sporočilo ne bo resnično, ga bomo vedno na ustrezen način korigirali," je dejal.

RTV: "Nismo v vojni"

"Nismo v vojni in na cenzuro ne pristajamo. Zahtevamo tudi odgovore na relevantna vprašanja. Nihče nam nima pravice govoriti, kaj in kako naj objavljamo. Zagotovo bomo naredili vse za celovito in verodostojno informiranje," je še dejal direktor RTV Slovenija. 

Na RTV so pozneje objavili še sporočilo za javnost, v katerem so zapisali, da zavračajo takšne "škodljive" napade. "Omejeno je naše gibanje, toda naše medijsko delovanje mora ostati svobodno, ostro in po potrebi tudi krititčno. Zavračamo neprimerne, nespodobne in škodljive napade na našo suverenost, na naše delo, na naš trud in požrtvovalnost."

Janša: "Zresnite se"

Na odzive RTV Slovenija se je zvečer odzval premier. Tokrat je RTV - jevcem sporočil, naj se zresnijo. "Zresnite se," je zapisal Janša, ki je odgovorne na javnem servisu vprašal, ali so pravočasno obveščali o nevarnosti koronavirusa v Sloveniji in, ali so pravočasno obveščali o ukrepih, ki so jih za zajezitev epidemije sprejemali na Tajvanu, Južni Koreji in na Japonskem. "Kaj so delali vaši dopisniki? 2300 zaposlenih, skoraj več kot ima SV vojakov" je dodal. 

 

"Zaslužite si boljše vodstvo"

V nadaljevanju je Janša zapisal. "Poglejte si svet okoli sebe. Naštejte države, ki imajo 2 mio prebivalcev in nacionalno RTV hišo z 2300 zaposlenimi?? Poiščite eno, kjer nacionalka v času boja proti epidemiji zganja takšno pritlehno politikantstvo kot del uredništva RTV SLO," je bil oster premier, ki je na koncu dodal. "Vsa čast izjemam med novinarji in tisti manjšini, ki si zasluži svojo plačo, še posebej vam, ki v teh dneh korektno in požrtvovalno obveščate gledalce. A zaslužite si boljše vodstvo."

 

 

Komentarjev 78
  • fasader56 09:31 23.marec 2020.

    RTV je ostra samo pri protizakonitemu pobiranju obvezne naročnine! OBVEZNE!! Ali to še kje obstaja???

  • ciril73 20:42 22.marec 2020.

    Lajnam: RTV je potrebno razdeliti na dva dela. Prvi program naj prevzame levica, drugi program pa desnica. Naročnina naj se razdeli vsakemu pol. Potem pa naj vsak poroča kar hoče in kakor hoče. To je edino fer za obe strani. ...prikaži več Se moramo pač sprijazniti, da imamo dve strani. Tako imajo italijani.

  • banja 17:44 22.marec 2020.

    @arthur! Še to. Vso delovno dobo sem oddelal v nekem mediju. Zato tudi novinarje poznam in vem kakšna strokovnost je potrebna, da lahko napišeš novinar brez narekovajev. FSPN /FDV NI kvalitetna šola za novinarje. S to fakulteto jih je večina ...prikaži več programiranih strojev, ne pa novinarjev!