Slovenija
21 ogledov

"Janša naj nemudoma odide iz zapora"

slovenija 05.06.13, Franci Matoz, Janez Jansa, Patria, sodisce, sojenje, sodba, Anže Petkovšek
Matoz v ustavni pritožbi predlagal, naj sodišče zadrži izvršitev sodbe za Janšo v primeru Patria.

Zagovornik predsednika SDS in obsojenega v zadevi Patria Janeza Janše, odvetnik Franci Matoz je v ustavni pritožbi predlagal, naj ustavno sodišče zadrži izvršitev sodbe, da lahko Janša nemudoma odide s prestajanja kazni. To začasno odredbo pričakujejo do novega leta, hkrati pa pričakujejo tudi hitro odločanje o pritožbi.

"Dobro razvit domišljijski konstrukt"

V 56 strani dolgi pritožbi je Janševa obramba predlagala, naj se zadevo obravnava absolutno prednostno, saj je sodba tudi podlaga za prenehanje poslanskega mandata. Matoz pričakuje, da bo ustavno sodišče "zaradi več kot očitnih kršitev" pritožbi ugodilo in dosedanje sodbe razveljavilo.

Matoz je namreč prepričan, da sodbe v zadevi Patria ne vsebujejo niti najmanjšega standarda za obsodbo, temveč le arbitrarno nizanje indicev. "Vrzeli se ves čas zapolnjujejo z dobro razvitim domišljijski konstruktom," je povedal na današnji novinarski konferenci.

Janšev zagovornik dosedanjim odločitvam sodišč očita več kršitev ustave, od kršitve enakega varstva pravic, pravice do sodnega varstva, domneve nedolžnosti, načela zakonitosti v kazenskem postopku do načela pravnega jamstva oziroma pravice do obrambe.

Komentarjev 30
  • Osmi 17:41 29.november 2014.

    Se podpišem pod tvojo izjavo !!!

  • slajan 16:19 29.november 2014.

    Tupamaros, neprimerni komentaji se brišejo, zato ne rabiš delat selekcije še ti. Tvoji komentarji so na nivoju vrtca zato me ne čudi, da si zagovornik obsojenca Janše!

  • patrijarh 16:03 29.november 2014.

    Šiptar ne kakaj.