Slovenija
28 ogledov

Janša "napoveduje prihod trojk, kobilic ..."

slovenija 20.06.2011 Jansa, Matoz, novinarska konferenca predsednika SDS Janeza Boštjan Tacol
Jani Möderndorfer Janeza Janšo označil za avtobusnega sprevodnika, ki napoveduje "gorje".

Po odpravniku nemško-francoskega vlaka pred leti smo konec zadnjega tedna v Sloveniji dobili tudi avtobusnega sprevodnika, ki za prihajajoče leto, po zgledu svetega pisma, napoveduje prihod trojk, kobilic in drugega gorja, se je na govor prvaka SDS Janeza Janše zadnji konec tedna odzval vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer.

Janša je namreč SDS na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS v Bovcu med drugim dejal, da je SDS lani dokazala, da je Slovenija na pravi poti, nato pa se je zgodil prikrit državni udar. Smer, v katero gre danes Slovenija, je napačna in je kot avtobus, ki na avtocesti vozi v napačno smer, je ocenil. Dodal je, da je za volanom voznica, ki nima niti izpita, in jo poskušajo upravljati strici, ki sedijo na zadnjih sedežih.

Janša rešuje svojo politično usodo

"Čeprav je sobotne besede voditelja opozicije treba razumeti v luči motiviranja in poenotenja lastnih vrst, te vendarle napovedujejo, da bo Janez Janša za politično preživetje svojih sodnih procesov skušal s konflikti radikalizirati slovenski javni diskurz. Nesramni in za nekdanjega predsednika vlade nespodobni verbalni izpadi niso odgovor za prihodnost Slovenije, temveč izključno obupani poskusi reševanja lastne politične usode," se je odzval Möderndorfer. Ob tem dodaja, da sta ravno konfliktna politika in polarizacija Slovenijo pripeljali v sedanje razmere.

Sam ocenjuje, da je vladi Alenke Bratušek v sorazmerno kratkem obdobju uspelo umiriti politično razgrete razmere v državi in ohraniti gospodarsko neodvisnost države s fiskalno konsolidacijo. Nadaljevanje fiskalne konsolidacije in vnovičen zagon gospodarstva pa sta prioriteti, ki jih bo vlada zasledovala v prihodnjem obdobju, je zapisal Möderndorfer.

"Predsednik vlade Janez Janša tega ni uspel narediti, ko je imel priložnost, in želeli bi si, da bi sedaj kot opozicijski voditelj vsaj ne ustvarjal konfliktov in ne radikaliziral ter destabiliziral političnega prostora," je zapisal.

Komentarjev 26
  • privat 11:25 16.avgust 2013.

    kakor jaz vidim...Slovenija ne gre nikamor že od leta 91 dalje. Res pa je da stoji z temelji v ljubljanskem barju...in počasi se ugreza!

  • renemario 07:11 31.julij 2013.

    Tale Kalimero mi že gre na ku--c. Ko se bo usedel ga bom izdr..l v WC!

  • renemario 07:09 31.julij 2013.

    Tale Janša je kot marsovec....prileti, ko ga najmanj pričakuješ. Torej nezaželjen gost vsepovsod razen na seaNsah fanatikov in partijcev SDS. Tam običajno sežigajo paLčke iz Murgel in kličejo satana. Veliki Gargamel pa zvito čaka svoje žrtve v mraku, da jih ...prikaži večih prestraši in izpije zadnjo kapljo krvi........to smo mi dežela izgubljenih priložnosti, da za večne čase MRAČNJAKOM REČEMO NE! DOST VAS IMAMO!