Slovenija
17 ogledov

Janša ne izključuje zavezništva

Janša je vse obtožbe že zanikal. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po posvetu stranke SDS Janša ne izključuje zavezništva. Pravi, da ima ključ do predčasnih volitev v rokah Golobič. Da bi ga uporabil, ne verjame.

V Zrečah je danes potekal posvet stranke SDS "50 plus“ – gre za cilje stranke za naslednje parlamentarne volitve. Prvak stranke Janez Janša se je po posvetu v živo oglasil v Odmeve TV Slovenije, v katerih je na vprašanje, kako bodo dosegli ta rezultat, saj gre za skoraj dve tretjini glasov več kot pred dvema letoma, odgovoril, da ne gre za matematiko. "Na tem posvetu ne govorimo o tem, pač pa o spremembah, o tem, kaj bi bilo dobro za Slovenijo.

Janša zavezništva ni izključil: "Ko smo mi v prejšnjem mandatu sestavljali vlado, smo tudi vse povabili k sodelovanju.“ Dodal je, da namen SDS ni, da po volitvah gradi svoj blok zavezništva, pač pa blok razuma in to s toliko glasovi, kot bo potrebnih za spremembe. "Ne gre za nobeno revolucijo, pač pa za to, kar Slovenija v tem trenutku potrebuje,“ je poudaril.

Ena od predlaganih sprememb naj bi bil tudi odvzem trajnega mandata slovenskim sodnikom, pri čemer je Janša poudaril, da je reforma sodstva zanesljivo potrebna, predvsem pa je sodnikom potrebno zagotoviti neodvisnost. Pri tem je menil, da danes sodstvo ni neodvisno, kar "je dokazalo nekaj afer, tudi afera bulmastifi“.

Janša se je odzval tudi na današnje Golobičeve besede, da Slovenija potrebuje ustavne spremembe: "Veseli smo, da se tudi nekatere vladne stranke pridružujejo predlogom, ki smo jih mi dali že maja lani na zadnjem kongresu stranke. Ključ do predčasnih volitev ima gospod Golobič, če izstopi iz vlade.“ Janša je dodal mnenje, da Golobič ne misli resno in da vladne stranke trenutno med seboj tekmujejo z raznimi predlogi, namesto da bi se uskladile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.