Slovenija
19276 ogledov

Janša o Šarčevem odstopu v svojem slogu

Janez Janša Anže Petkovšek
Bo Janša skušal sestaviti novo vlado?

"Ohladitev političnega trupla se je zgodila takoj, ko je nekdo omenil, da je cesar gol," je po današnji napovedi odstopa predsednika vlade Marjana Šarca, da odstopa z mesta premiera, tvitnil vodja opozicije Janez Janša. 

Predsednik največje opozicijske stranke Janša je v nedavnem pogovoru na TV Slovenija ocenil, da je Šarčeva koalicija klinično mrtva že od začetka. "Umetno dihanje ji je zagotavljala Levica, tega umetnega dihanja ni več. Gre za politično truplo, ki se ohlaja. Hitrost ohlajanja je pa odvisna predvsem od cenika Zmaga Jelinčiča. Tako da je treba vprašanje glede dolžine trajanja te vlade naslavljati na Jelinčiča. On je tisti, ki zdaj to ohranja pri življenju. Koliko je to v interesu države, koliko je to tista stabilnost, ki jo Slovenija potrebuje, pa presodite sami," je pred dvema tednoma dejal Janša.

"Ta vlada ljudi ne straši, temveč je realna v svojih prizadevanjih in si želi, da bi šlo ljudem bolje," mu je nato odgovoril Šarec, ki je pred dvema tednoma tudi ocenil, da razlogov za padec vlade ni. "Razlogov za padec vlade ni, razen če ima kdo problem s politično stabilnostjo in se vidi na kakšnem položaju," je za Delo povedal Šarec.

"V tej sestavi parlamenta neke zelo razvojno naravnane koalicije ni mogoče sestaviti. Mogoče je sestaviti nekaj boljšega, da se predvsem prepreči škoda, pa mogoče ne zapravi vseh priložnosti, ki jih Slovenija še vedno ima, navsezadnje sta recimo v Bruslju dve milijardi nepočrpanega evropskega denarja," je o sestavljanju nove vlade pred dvema tednoma dejal Janša, ki je danes, po odstopu Šarca, spet dobil dobil priložnost, da postane kandidat za novega mandatarja. Kot je znano, je Janševa SDS na zadnjih volitvah dobila največ glasov, vendar Janša koalicije ni mogel sestaviti. 

izjava Marjan Šarec Padec vlade Slovenija "Da bom odstopil, sem vedel v petek"

 
Komentarjev 26
  • DasAuto 21:55 27.januar 2020.

    če janša ne bi tako sovražno otresal s svojim jezikom, bi po vsej verjetnosti lahko bil prav on predsednik vlade, tako pa je moral prepustiti to funkcijo drugemu. prav sam si je kriv in očitno že spet otresa svoj jezik, ...prikaži več kot da ne bi hotel biti na vladi, temveč zgolj iz opozicije kritizirati opravljeno delo. žal pa v sloveniji ne bo nič bolje, dokler vsi, levi, srednji in desni ne začnejo konstruktivno delati za dobrobit države in državljanov...

  • Avatar Leon
    Leon 18:59 27.januar 2020.

    JJ .....CESAR JE NAG...mastrubiranje na politični sceni.

  • denis14 18:55 27.januar 2020.

    In oglasilo se je edino se preostalo truplo ,ki je že zdavnej zrel za fosil