Slovenija
15 ogledov

Janša očita "uradniško aroganco"

Slovenija 24.11.11, janez jansa, sds, intervju, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Komisija za preprečevanje kprupcije (KPK) je zoper predsednika SDS Janeza Janšo začela postopek o prekršku, ker naj ta komisiji ne bi pravočasno poročal o svojem premoženjskem stanju. Janša komisiji očita "uradniško aroganco".

KPK je začel postopek o prekršku, ker Janša v 30 dneh po prenehanju funkcije predsednika vlade, to je do 20. aprila letos, komisiji v skladu z zakonom ni poročal o svojem premoženjskem stanju. Janez Janša to zanika in navaja, da je poročal v roku. Komisija je potrdila, da so omenjeni dopis Janše iz 20. aprila prejeli, da pa ne vsebuje vseh podatkov o premoženjskem stanju zavezanca, ki jih predpisuje zakon, niti ni bil posredovan na način, ki ga predpisuje zakon, to je na posebnem elektronskem obrazcu.

Janšo naj bi o tem posebej obvestili in pozvali, da podatke o svojem premoženjskem stanju sporoči v celoti in na predpisanem elektronskem obrazcu, vendar zavezanec te svoje zakonske obveznosti do zdaj ni izpolnil, so pojasnili na KPK. Dodali so, da je bil tudi zato zoper Janšo uveden postopek o prekršku, ki še ni zaključen.

Očita jim "uradniško aroganco"

Iz SDS so pojasnili da je Janša komisiji poslal še en dopis 4. oktobra letos, v katerem jo je obvestil, da njihovi očitki ne držijo in da jim je o svojem premoženjskem stanju poročal 20. aprila. Hkrati je komisijo enako kot 20. aprila obvestil, da se njegovo premoženjsko stanje ni spremenilo in da ostaja enako kot ob dopolnitvah zadnjih poročil, s katerimi razpolaga komisija.

Na podlagi tega Janša meni, da komisija s podatki o njegovem premoženju že razpolaga, "in to s podatki na predpisanih obrazcih". Janša ob tem tudi navaja, da splošna zakonodaja določa, da državni organ ne sme terjati od državljanov podatkov, s katerimi že razpolaga. "Organ, ki ravna v nasprotju s tem načelom ... prakticira uradniško aroganco ali celo birokratsko šikaniranje," v dopisu še dodaja Janša.

Komentarjev 5
  • Oxxo 16:47 09.oktober 2013.

    vladek Kako to, da ti nisi spregledal, kaj je Janez počel zadnjih 20 let?

  • ennanova 08:53 09.oktober 2013.

    Zadovoljstvo z delom vlade padaČe zadovoljstvo z delom vlade pada, je logično, da je bilo v preteklosti večje, kot je sedaj. Kaj pomeni, da so bili ljudje zadovoljni z vlado? Kako so lahko zadovoljni z vlado, ki jim nenehno ...prikaži več jemlje?Dejstvo je …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1225-zadovoljstvo-z-delom-vlade-pada-zadovoljstvo-z-delom-vlade-pada

  • dragec 08:18 09.oktober 2013.

    E moj Vladek, tvoj plešasti idol ima težave z uradniško aroganco, mi pa že 20 let imamo težave z njim in njegovo OBLASTNIŠKO AROGANCO.