Slovenija
22 ogledov

Janša odslovil Erjavca

Janez Janša Ukom
Premier Janez Janša "zaradi nastopaštva" umaknil Karla Erjavca iz pogajanj o hrvaških varčevalcih. Predvidenega srečanja s Pusićevo zato ne bo.

Premier Janez Janša je napovedal, da se bo 10. marca sestal s hrvaškim premierom Zoranom Milanovićem glede reševanja vprašanja nekdanje Ljubljanske banke. Za pooblaščenega predstavnika za to vprašanje pa je imenoval državnega sekretarja v svojem kabinetu Toneta Kajzerja, češ da bi zunanji minister Karl Erjavec lahko ogrozil "kredibilnost".

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, bo Kajzer zagotovil "nemoteno kontinuiteto in potrebno kredibilnost pri iskanju in oblikovanju rešitve, ki bi bila sicer zaradi stalnih ponavljajočih se javnih izjav zunanjega ministra Karla Erjavca o izstopanju iz vlade ter njegove pretirane težnje po neprestanem javnem nastopanju ogrožena."

Do sestanka naj bi pooblaščena predstavnika obeh predsednikov predvidoma dokončno uskladila predlog dogovora.

Sestanka s Pusičevo ne bo

Na ministrstvu za zunanje zadeve so dejali, da je minister Erjavec danes na dopustu.Potrdili so tudi, da srečanja med zunanjim ministrom Karlom Erjavcem in hrvaško zunanjo ministrico Vesno Pusić, ki je bilo napovedano za torek v Zagrebu, najverjetneje ne bo.

Minister Erjavec se sicer danes ne namerava odzvati na odločitev predsednika vlade. Omenjeno odločitev naj bi zunanji minister komentiral na novinarski konferenci, ki bo predvidoma v torek.

Komentarjev 21
  • Marjan Valič 17:14 17.februar 2013.

    J.j.JE.BOLAN.NA.MOŽGANIH.ON.JE.ZA.U.NORIŠNCO.NE.PA.ZA.MANDATARJA.KI.JE.SEDAJ.SODIŠČE.IN.ERNEST.PETRIČ.KI.SO.MU.DAJALI.POTUHO.PA.KAJ.MISLIJO.DA.SO.BOG.PREJ.ALI.SLEJ.BODO.USI.GOTOVI.KER.NISO.SPOSOBNI.BITI.U.POLITIKI.IN.VODIT.DRŽAVO.ČE.JE.J.J.PROTI.PARTIZANOM.ZAKAJ.SE.BORI.ZA.MORJE.KAJ.GA.JE.ON.PRIDOBIL.ALI.PARTIZANI.S.TITOM.NA.ČELU.NE.PA.PUČNIK.IN.NE.JANŠA.IN.NE.PODOBNIK

  • privat 09:30 16.februar 2013.

    ljudje odstopajo tam ,kje je možen napredek..tam pa kje neodsopajo pod nobeno ceno,pa vidimo kaj se dogaja!! Težko je živeti v državah kot so Slovenija,Romunija,Bolgarija,...pač ni napredka!

  • barakuda 06:20 16.februar 2013.

    Celo papež je odstopil JJ pa ne gre.Bolnik.