Slovenija
27001 ogledov

Janša opozarja, da je to nujno še pred počitnicami

janez janša Kabinet predsednika vlade
Predsednik vlade Janez Janša je v pogovoru s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom poudaril, da je nujno sprejeti večletni finančni okvir EU še pred poletnimi počitnicami.

Predsednik vlade Janez Janša je imel danes videokonferenčni pogovor s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom. Govorila sta o predlogu Komisije za večletni finančni okvir za naslednje sedemletno obdobje in o predlogu inštrumenta za okrevanje.

Predsednik vlade Janez Janša je izpostavil nujnost dogovora pred poletnimi počitnicami. Trenutno relativno ugodnejša situacija pandemije nas ne sme zavesti, saj se lahko razmere hitro spremenijo, meni predsednik vlade. Osredotočeni moramo biti na ključni cilj paketa ukrepov za okrevanje, se pravi na pomoč tistim državam članicam, ki so bile najbolj prizadete in imajo najnižjo zmožnost okrevanja.

janez janša | Avtor: Kabinet predsednika vlade Kabinet predsednika vlade

Razporeditev sredstev med državami članicami mora po njegovem mnenju temeljiti tudi na načelu poštenosti, to pomeni na relativni razvitosti posamezne članice. Janša je močno podprl dodatna sredstva za kohezijsko politiko, razvoj podeželja in Sklad za pravičen prehod.

Cilj je, da bi še pred zasedanjem Evropskega sveta, ki bo 17. in 18. julija, oblikovali kompromisni predlog glede finančnega okvira za naslednje sedemletno obdobje in inštrumenta za okrevanje.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 9
  • paulista 08:40 02.julij 2020.

    dobro da je JJ na oblasti in bo ta sredstva znal porazdeliti, ne pa leva elita , ki nas je okradla še vedno, dala denar bankam in odpisala dolg lopovom tipa Jankovič, zgubili smo 10 let z njihovimi novimi obrazi ...prikaži več 2008-2020. Naslednje volitve bo dobila SDS in vlada ostaja desno sredinska

  • bogdan76 08:38 02.julij 2020.

    ALI PRINAS OBSTAJAJO SAMO OPRANIN LEVIČARJI.

  • mcelin5 01:28 02.julij 2020.

    Krade krade krade krade krade krade krade krade krade...😁 In ko ne bo več kaj ukrasti ? Kanibal kanibal kanibal kanibal .... Glavno da je rdeča zvezda ? In vsi smo BEDAKI💪 pa še všeč vam je😂😂😂😂😂 like north COREA 👍👍👍