Slovenija
35 ogledov

Janša pisal Pličaniču zaradi primera Vaskrsić

Janez Janša Žurnal24 main
Premier Janez Janša je ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču naročil, naj pripravi poročilo o zadevi Vaskrsić. Zoranu Vaskrsiću so namreč zaradi majhnega dolgovanega zneska prodali družinsko hišo.

Pličanić mora tako do četrtkove seje vlade pripraviti poročilo o omenjeni zadevi in drugih podobnih primerih, v katerih so bile na podlagi sodnih odločb za poplačilo majhnih dolgovanih zneskov prodane družinske hiše ali stanovanja.

"Ker v teh primerih obstajata samo dve možni razlagi, bo vlada na podlagi poslanega poročila in uradnih podatkov sprejela bodisi sklepe o spremembi neprimernih oziroma nepravičnih predpisov bodisi zahtevala revizijo posamičnih spornih primerov," so še sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vaskrsić bo v sredo protestiral

Zoran Vaskrsić, ki je zaradi dolga v višini 124 evrov izgubil hišo, bo na svojo težavo opozoril z javnim protestom pred stavbo državnega zbora v sredo, 14. marca, ob 12. uri.

Zahteva, da se vsi sklepi in sodbe takoj razveljavijo in se zadeva vrne v prvotno stanje, "od tam, kjer je sodnici ušla zadeva iz rok in zdrave pameti". Podobnih primerov naj bi bilo okrog 80.

"Na ta popoln nesmisel in absurd tako imenovane pravne države bom najprej opozoril vse odgovorne in celotno slovensko in mednarodno javnost," je še zapisal in obljubil, da bo javnost obveščal redno in sproti o vseh nadaljnjih postopkih preprečitve deložacije družine doma, če protest v sredo ne bo zalegel.

Komentarjev 12
  • privat 16:23 20.marec 2012.

    samo da ni nekdo naročil...tako poročilo in nikakor drugačno!! Pravica povne dolg,krivica pa prinese posledico!

  • Marko Deleonardis 09:34 19.marec 2012.

    Lahko tako, da jo maksimalno obremeniš s kakšno hipoteko :)

  • Marko Deleonardis 09:34 19.marec 2012.

    Lahko tako, da jo maksimalno obremeniš :)