Slovenija
12 ogledov

Janša: poseg v socialne pravice zadnja stvar

Janez Janša Žurnal24 main
Predsednik vlade Janez Janša se je zvečer skupaj z ministri sestal s poslanci strank vladne koalicije. Janša: interventni zakon bo podaljšan do konca leta.

Zadnja stvar je, da bi se posegalo v socialne pravice državljanov, je po koncu sestanka dejal premier Janez Janša. Ob tem je dodal, da bo interventni zakon brez dvoma podaljšan do konca leta.

Na sestanku so se sicer seznanili z oceno stanja na začetku mandata in izhodišči rebalansa letošnjega proračuna.

Kot je pred začetkom sestanka dejal minister za finance Janez Šušteršič, bodo predstavili zadeve, o katerih so se v minulih dneh pogovarjali z ministri, in videli odziv poslancev. Nabor ukrepov bodo v četrtek predstavili tudi socialnim partnerjem.

To, kar bodo danes predstavili in obravnavali tudi v četrtek na seji vlade, pa je po njegovih besedah le izhodišče za pogajanja s socialnimi partnerji, nakar pa je mogoče tudi še marsikaj spremeniti.

Šušteršič je sicer dejal, da je zelo zadovoljen z varčevalnimi ukrepi, ki so jih predlagali ministri, in da je pripravljenost med člani vlade za varčevanje bistveno večja, kot je bila pred nekaj meseci.

Komentarjev 4
  • privat 09:04 24.december 2012.

    kot da ni že posegel??? Socialne pravice si uničil že zdavnaj..kaj pa misliš še dodatno uničiti pa sam veš??!

  • franke 13:07 23.december 2012.

    PA KAJ LAŽEŠ JANŠA . UKINI ZUJF IN IZPLAČAJ UPOKOJENCEM DODATEK ZA REKREACIJO . PIZDA SI BUTAST ALI SMO PA MI KI TE TRPIMO TAM GOR.

  • mayer 17:27 11.maj 2012.

    lažnivi kljukec ne more iz svoje kože, sosedu so že zbil socjalko iz 260€ na 220€....